Mineralen

Tekorten aan spoorelementen kunnen in talrijke en gevarieerde klachten en aandoeningen resulteren. Vitaminen zijn voor hun absorptie afhankelijk van mineralen. Mineralen komen niet altijd in planten voor en moeten in de bodem aanwezig zijn voordat planten er gebruik van kunnen maken. De voedingswaarde van planten hangt af van de kwaliteit van de bodem waarop ze groeien. Een tekort aan onverschillig welk element, zal weerspiegeld worden in de gezondheid van planten, dieren en uiteindelijk de mens. Onze voeding laat veelal te korten zien van belangrijke nutriënten en daarom is een basissuppletie in de vorm van een vitaminen- en mineralensupplement zeer wenselijk.

➤ Hoog gedoseerde vitaminen/mineralen

Mineralen zijn elementen die overvloedig in de aardkorst voorkomen. Ons lichaam heeft relatief grote hoeveelheden aan mineralen nodig, ze helpen talloze processen in ons lichaam te reguleren.

Deze mineralen zijn:
Als bestanddeel van verschillende enzymsystemen vormen mineralen vitale factoren in onze gezondheid. Zodoende kunnen mineralen uiteenlopende stoornissen voorkomen en behandelen. Van spoorelementen hebben we slechts kleine hoeveelheden nodig.

➤ High potency vitamin/mineral supplement iHerb

Deze elementen zijn:
Tekorten aan spoorelementen kunnen in talrijke en gevarieerde klachten en aandoeningen resulteren.
Vitaminen zijn voor hun absorptie afhankelijk van mineralen.
Mineralen komen niet altijd in planten voor en moeten in de bodem aanwezig zijn voordat planten er gebruik van kunnen maken. De voedingswaarde van planten hangt af van de kwaliteit van de bodem waarop ze groeien. Een tekort aan onverschillig welk element, zal weerspiegeld worden in de gezondheid van planten, dieren en uiteindelijk de mens.
In de supermarkt gekochte producten zijn onzeker wat hun voedingswaarde betreft, sproeimiddelen, insecticide, kunstmest, intensieve en monotome landbouw op dezelfde bodem dragen bij tot mineraaldeficiënties (mineraaltekorten). Van streek tot streek kan de bodem uiteraard ook van mineralengehalte verschillen en moeten we zoveel mogelijk een verscheidenheid aan mineraalrijke voedingsmiddelen nuttigen, en eventueel voedingssupplementen nemen. Vergeet niet dat we vroeger jagers waren, die van plaats naar plaats trokken, zodoende aten we voedsel van verschillende bodems.
Het nut van synthetische mineralensupplementen is twijfelachtig, daar het lichaam ze moeilijk kan absorberen. De darmwanden houden anorganische elementen vast en verhinderen dat ze door het bloed worden opgenomen, dit is op te lossen door ze te binden met eiwitten (bijvoorbeeld chelaat), deze fungeren dan als dragers. De meeste mineralensupplementen die verkocht worden zijn gechelateerde mineralen. Mineralen worden zoals vitaminen uitgeput door stress, alcohol, roken, slaapgebrek, ziekte, gerafinneerde suiker, antibiotica,...
De doseringen van mineralen zijn controversieel en van sommige zijn ze zelfs nog niet eens vastgesteld.

Support Tabs Plus is speciaal samengesteld om voedingsondersteuning te bieden aan mensen met een drukke levensstijl, die niet altijd de tijd hebben om een evenwichtig dieet aan te houden. Een zorgvuldige selectie van vitaminen, mineralen en verbindingen levert prestatie-ondersteuning, zoals vitamine B6 en vitamine C, die helpen energieniveaus op peil te houden, magnesium om vermoeidheid te verminderen, chroom om de bloedglucosespiegel te ondersteunen, alsmede pantotheenzuur om de hersenen te ondersteunen bij de productie van essentiële neurotransmitters. Het helpt u om te gaan met de uitdagingen en de stress van het dagelijks leven. Lifeplus heeft deze bestanddelen met botanische extracten van Siberische en Amerikaanse ginsengs gecombineerd. Andere synergetische voedingsstoffen zoals bioflavonoïden zijn erin opgenomen om Support Tabs Plus zich verder te doen onderscheiden als een plantaardig alternatief voor kunstmatige stimulerende middelen. Ingrediënten
Zie ook: