Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht MSM (methylsulfonylmethaan)

MSM (methylsulfonylmethaan)

Geneeskracht van MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) wordt van nature aangetroffen in regenwater en daardoor vers fruit en verse groenten. Het gebruik van serres (glazen kasten) om gewassen te kweken zorgt er daardoor ook voor dat weinig tot geen MSM bevatten. MSM is ook relatief vluchtig en verdwijnt gemakkelijk indien het voedsel wordt bewerkt (verhit) of langdurig wordt opgeslagen.

De werkzame stof in MSM is zwavel dat een onderdeel is van collageen. Collageen fungeert in kraakbeen, pezen, bloedvaten, nagels, haren en de huid als een lijm en zorgt hiermee voor stevigheid en elasticiteit.

MSM werkt pijnstillend en ontstekingsremmend, eigenschappen die van pas komen bij gewrichtsklachten. Om de pijn te verlichten, werkt MSM optimaal als ook glucosamine en chondroïtine aanwezig zijn. MSM ( methylsulfonylmethaan) gel of crème wordt snel en zeer goed opgenomen door de huid. MSM gel biedt snel verlichting van pijn en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat de elasticiteit en soepelheid ervan bevordert.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van MSM

MSM zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures. MSM leent zich zeer goed voor uitwendige toepassingen, wordt snel opgenomen door de huid. Vanwege deze snelle penetratie van MSM in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid en de gel-vorm raken de poriën niet verstopt en wordt het effect snel merkbaar. MSM kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat kan zorgen voor sterke nagels, haar en een gezondere huid met minder kans op littekenvorming.
MSM (zwavel) treffen we in het lichaam van nature vooral aan in bindweefsel, met name in bloedvaten, bot en kraakbeen. MSM zorgt voor de de synthese van collageen, is essentieel voor vorming van kraakbeen, zorgt voor de structuur van bindweefsel (huid), gaat de vorming van rimpels in de huid tegen en is belangrijk voor de elasticiteit van longweefsel, hart- en bloedvaten. MSM kan ook uitwendig gebruikt worden omdat het snel en zeer goed opgenomen wordt door de huid. MSM gel biedt verlichting van pijn en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat de elasticiteit en soepelheid ervan bevordert.

Waarvoor kan MSM gebruikt worden

Dosering van MSM

Inwendig gebruik

  • Voor een therapeutisch effect kan tijdelijk de dosering tot 4000 mg of meer per dag worden verhoogd. Daarna kan met een onderhoudsdosering van 1000 tot 3000 mg per dag worden volstaan. Wanneer hoge doseringen moeten worden toegepast, is het verstandig de dosering geleidelijk op te bouwen, om te plotselinge detoxificatieverschijnselen te vermijden. Het kan soms enige weken duren voordat de effecten van MSM zich openbaren. Toch ervaren veel mensen de eerste effecten al na enkele dagen.

Uitwendig gebruik

  • De pijnlijke plekken meerdere malen per dag insmeren met een MSM-bevattende gel. Breng indien nodig een gaascompres aan.

Welke voedingsstoffen versterken de werking van MSM

  • MSM is voor haar werking afhankelijk van een aantal synergisten. Zo dienen bijvoorbeeld ook alle andere mineralen in voldoende hoeveelheden aanwezig te zijn.
  • MSM wordt het best ingenomen samen met een basissuppletie van een goede multivitamine en vitamine C.
  • MSM werkt optimaal als ook glucosamine en chondroïtine aanwezig zijn.
MSM gel bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van MSM

  • Mensen met een sulfietovergevoeligheid kunnen MSM gewoon gebruiken. Er zijn geen contra-indicaties bekend van MSM.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit