Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht damiana

Damiana, Turnera diffusa, Turnera aphrodisiaca, damiaanblad, damiaankruid, Mexicaanse liefdekruid
Damiana, Turnera diffusa, Turnera aphrodisiaca, damiaanblad, damiaankruid, Mexicaanse liefdekruid

Geneeskracht van damiana

De bladeren van damiana bevatten essentiële oliën (cineol, cymol, pineen), flavonoïde, antioxidanten, cafeïne, pinocembrin, cacetine, gonzalitosine, arbutine, tannine, thymol en damianine.

Damiana werkt versterkend, vitaliserend, is opbeurend voor de geest, ondersteund de nieren, is spijsverteringsbevorderend, werkt hormoonregulerend, bevordert het ophoesten van slijm en werkt bloedsuikerspiegel verlagend.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van damiana

Damiana helpt symptomen die verband houden met stress te verlichten en zorgt hierdoor dat men sneller inslaap kan vallen.

Damiana is een afrodisiacum omdat het de seksuele opwinding en de bloedtoevoer naar de genitaliën kan verbeteren, zowel bij mannen als bij vrouwen kan damiana het libido verbeteren en helpen om impotentie te verminderen.

Damiana heeft antioxiderende eigenschappen, die nierbeschadiging en diabetes veroorzaakt door oxidatieve stress kunnen voorkomen.

Damiana werkt als een natuurlijk ontstekingsremmend middel, slijmoplossend middel (het helpt de luchtwegen te openen en hoesten te verminderen) en is een immunomodulator (werkt in op het immuunsysteem).

Omdat damiana ontspannende en spijsverteringsstimulerende effecten heeft, helpt het ondersteunend bij het verlichten van hoofdpijn, spierpijn en maagpijn. 

Vrouwen die last hebben van ernstige PMS-symptomen, zoals krampen en stemmingswisselingen, kunnen baat hebben bij het gebruik van damiana tijdens de menstruatiecyclus. 
Damiana wordt gebruikt als afrodisiacum en als lichamelijke tonicum.

Waarvoor kan damiana gebruikt worden

Dosering van damiana

  • De juiste dosis voor damiana is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor damiana vast te stellen.
Damiana bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van damiana

  • Niet geven bij leverziekten en aandoeningen van de urinewegen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit