Doorgaan naar hoofdcontent

Menstruatiepijn natuurlijk behandelen

Menstruatiepijn, dysmenorroe

Amerikaanse sneeuwbal

Amerikaanse sneeuwbal (Viburnum lantana) werkt krampwerend, ontzwellend, ontspannend en kalmerend op de organen van het kleine bekken, vooral op de baarmoeder. Amerikaanse sneeuwbal kan daardoor toegepast worden bij menstruatiepijn, om de baarmoeder te herstellen na de bevalling, klachten tijdens de menopauze en bij maagdarmkrampen.

Bijvoet

Bijvoet heeft positieve effecten bij een onregelmatige menstruatie, menstruatiepijn en gewrichtspijn.

Damiana

Vrouwen die last hebben van ernstige PMS-symptomen, zoals krampen en stemmingswisselingen, kunnen baat hebben bij het gebruik van damiana tijdens de menstruatiecyclus.

Duizendblad

Duizendblad stimuleert de doorbloeding in het bekkengebied, evenals de baarmoeder en stimuleert de menstruatie.

Melatonine

Melatonine (N-acetyl-5-methoxytryptamine) heeft effect op prostaglandinen, die de lichaamsfuncties normaliseren bij stresssituaties. Melatonine kan pijn van endometriose, pijn tijdens de menstruatie, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap en pijn tijdens het urineren verminderen.

Monnikspeper

Monnikspeper (Vitex agnus castus) kan ingezet worden bij een onregelmatige cyclus, uitblijven van de menstruatiebloeding, cyclus zonder eisprong, pijnlijke menstruatie, menstruatie met veel bloedverlies of onregelmatig bloedverlies tussen de menstruaties. Monnikspeper kan na het stoppen met de pil, helpen om de hormonale balans te herstellen en de natuurlijke menstruatiecyclus weer op gang te brengen.

Witte dovenetel

Witte dovenetel werkt samentrekkend, krampstillend en ontstekingsremmend. Hierdoor kent het kruid toepassingen bij pijnlijke en onregelmatige menstruatie, bekkenontsteking, vaginale afscheiding en als een tonicum voor de baarmoeder.

Zilverkaars

Zilverkaars (Cimicifuga racemosa) verzacht menstruatiepijn en baarmoederkramp, zilverkaars bevordert de doorbloeding in het bekken en stimuleert de menstruatie wanneer deze moeizaam op gang komt of uitgebleven is door een hormonale ontregeling.

Wat is menstruatiepijn
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Monnikspeper (vitex agnus castus) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit