Doorgaan naar hoofdcontent

Nierontsteking natuurlijk behandelen

Nierontsteking

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Berendruif

Berendruif (uva ursi) ontsmet de urinewegen en voorkomt blaasontsteking en terugkerende blaasontstekingen.

Berkenblad

Berkenblad bevordert het afdrijven van urinezuur en overtollig vocht wat kan helpen bij het ontgiften, oedeem, urineweginfecties, leverproblemen, nierproblemen en bij reumatische klachten.

Boldo

Boldo stimuleert het vrijkomen van urinezuur uit het lichaam. Deze afgifte helpt bij de behandeling van urineweginfecties.

Cranberries

Veenbessen (cranberries) kunnen urineweginfecties voorkomen bij vrouwen met terugkerende infecties. Het effect wordt toegeschreven aan proanthocyanidinen (PAC), een bepaald type antioxidanten, de A-type proanthocyanidinen, die van nature aanwezig zijn in veenbessen.

Damiana

Damiana heeft antioxiderende eigenschappen, die nierbeschadiging en diabetes veroorzaakt door oxidatieve stress kunnen voorkomen.

D-mannose

D-mannose (carubinose of seminose) voorkomt dat bepaalde bacteriën aan de wanden van de urinewegen blijven plakken. Mannose-receptoren maken deel uit van de beschermende laag die wordt aangetroffen op cellen die de urinewegen bekleden. Deze receptoren kunnen aan E. coli binden en tijdens het plassen wegspoelen, waardoor zowel aanhechting als het binnendringen van urotheel (slijmvlies in de urinewegen) wordt voorkomen. Vrouwen die gevoelig zijn voor het oplopen van een blaasontsteking, kunnen baat hebben bij het gebruik van D-mannose. D-mannose kan preventief helpen terugkerende infecties te bestrijden als deze veroorzaakt worden door de E.coli. Ook mannen met prostaatproblemen die last hebben van een blaasontsteking kunnen baat hebben bij het gebruik ban D-mannose.

Duizendguldenkruid

Duizendguldenkruid is een tonicum voor lever en nieren waardoor het een bloedzuiverende werking heeft.

Guldenroede

Guldenroede (Solidago) is een tonicum voor de nieren, helpt nierstenen voorkomen, werkt weefselherstellend op de nieren, werkt ondersteunend bij chronische nierontsteking, nierverschrompeling en onvoldoende nierfunctie.

Javaanse thee

Javaanse thee (koemis koetjing) heeft de potentie om nierstenen te elimineren en wordt daardoor toegepast om acute en chronische nierontstekingen, blaasontstekingen, urineweginfecties, frequent urineren en blaasstenen te behandelen.

Koningskaars

Koningskaars (toorts) is een krachtig ontsmettingsmiddel, dat zowel inwendig als uitwendig gebruikt kan worden om infecties te bestrijden. Inwendig kent koningskaars toepassingen bij ontsteking in de oren, dikke darm, urinewegen en nieren. Uitwendig kan koningskaars toegepast worden bij huidinfecties.

Mirte

Mirte kan helpen om het plassen te stimuleren, waardoor overtollige gifstoffen, zouten, vloeistoffen en zelfs vet worden verwijderd, waardoor de functies van de nieren worden gereguleerd.

Rammenas

Rammenas kan de urineproductie verhogen en ontstekingen en een branderig gevoel tijdens het plassen genezen. Regelmatige consumptie van radijs zuivert de nieren en remt infecties in de nieren en urinewegen.

Reacties

    Powered By ConvertKit