Doorgaan naar hoofdcontent

Hoofdpijn natuurlijk behandelen

Hoofdpijn, migraine

Alfaliponzuur

Alfaliponzuur heeft antioxidatieve eigenschappen die een mogelijke bijdrage levert aan het herstel van de zenuwfuncties en vermindering van zenuwpijn. Daarnaast kan alfaliponzuur zorgen voor een verminderde behoefte aan pijnstillers.

Damiana

Omdat damiana ontspannende en spijsverteringsstimulerende effecten heeft, helpt het ondersteunend bij het verlichten van hoofdpijn, spierpijn en maagpijn.

DL-fenylalanine

DL-Fenylalanine (DLPA) kan worden omgezet in fenylethylamine (een krachtige stemmingsverbeteraar), dat zorgt voor vermindering van de pijnbeleving zoals bij lage rugpijn, menstruatiepijn, hoofdpijn (migraine) en fantoompijn en zorgt voor verlichting bij een depressie.

Eucalyptus

Eucalyptusolie is één van de beste essentiële oliën om hoofdpijn te verlichten, omdat het de sinusdruk kan verminderen die veel pijn en spanning kan veroorzaken. Het heeft ook verkwikkende eigenschappen die de mentale helderheid kunnen vergroten en de ontspanning van gespannen gezichtsspieren kunnen bevorderen, handig als hoofdpijn veroorzaakt wordt door stress of uitputting.

Foliumzuur

Foliumzuur (folaat) tekort kan als mogelijk symptoom hoofdpijn veroorzaken. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het terugvormen van methionine uit het schadelijke homocysteïne en kan hierdoor helpen bij bepaalde vormen van migraine.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba ondersteund de bloeddoorstroming in de hersenen en beschermt de zenuwcellen tegen het afsterven ten gevolge van oxidatieve stress, als er nog geen uitgesproken necrose (afsterven) van zenuwweefsel is, ginkgo biloba heeft de potentie te helpen bij geheugenzwakte, het verbeteren van de concentratie, begripsvermogen, denkvermogen, kenniswerving en aanleren, afgenomen helderheid van geest, slechte gedachte ordening, verminderde alertheid, desoriëntatie, verwardheid (incoherentie), seniliteit, schizofrenie, de ziekte van Parkinson en kan de beginfase van vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer of van mengvormen van beide afremmen. Bij een minder goede doorbloeding van de hersenen (cerebrale doorbloedingsstoornissen) treden klachten op die op het eerste gezicht lijken op de beginstadium van dementie. De meest voorkomende symptomen zijn: zwak geheugen, concentratiestoornissen, verwardheid, vermoeidheid, angst, depressie, duizeligheid, oorsuizen, gehoorstoornissen, hoofdpijn en/of migraine.

Lavendel

Lavendelolie kan helpen bij het verlichten van spanningshoofdpijn door lavendelolie in te ademen of te wrijven op de huid.

Magnesium

Magnesium kan het helpen de pijn als gevolg van migraine te beheersen door het vrijgeven van pijnstillende hormonen en het verminderen van dat de bloedvaten vernauwen die de bloeddruk verhogen. Mensen die vaak last hebben van clusterhoofdpijn en (menstruele) migraine, blijken een tekort aan magnesium te hebben.

Marjolein

Marjoleinolie is zeer effectief bij het verlichten van spanningen, ontstekingen en werkt kalmerend. Marjolein kan helpen de pijn te verminderen die vaak gepaard gaat met spierstijfheid, spierkrampen en spanningshoofdpijn.

Moederkruid

Parthenolide een inhoudsstof van moederkruid vermindert de reactie van de gladde spieren op allerlei chemische stoffen, waardoor samentrekking van de bloedvaten en de daarop volgende verwijding vermindert. Hierdoor kan moederkruid ingezet worden om de symptomen te verminderen van migraine en hoofdpijn, waaronder pijn, misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid.

PEA

PEA (palmitoylethanolamide) beschikt over ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en wordt gebruikt bij zenuwpijn en pijn door ontstekingen. PEA kan ervoor zorgen dat in verschillende situaties het pijngevoel afneemt.

Pepermunt

Pepermuntolie uitwendig gebruikt werkt pijnstillend, lokaal verdovend en ontspant. Helpt ondersteunend bij hoofdpijn en spanningshoofdpijn.

Schietwilg

Salicine een inhoudsstof van schietwilg (Salix alba) werkt algemeen ondersteunend en pijnstillend bij milde hoofdpijn (werking treedt wel niet onmiddellijk in, bij 75 % verlichting binnen het uur).

Vitamine B's

Eén van de mogelijke symptomen van een tekort aan vitamine B's zoals vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur is hoofdpijn.

Wat is hoofdpijn
Mogelijke oorzaken
R-alfa-liponzuur bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit