Doorgaan naar hoofdcontent

Adaptogenen

Adaptogenen, adaptogeen

Geneeskracht van adaptogenen

Adaptogenen geven niet meteen een boost, de veranderingen zijn dan ook niet meteen merkbaar. Hoe langer men een adaptogeen inneemt hoe beter het zal werken. Uitzonderingen zijn rhodiola rosea en maca, waar men de werking snel zal voelen, maar zullen nog beter werken na langere inname.

Adaptogenen brengen de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as in balans, dat een belangrijke rol speelt in de stressrespons. Adaptogenen kunnen daarom zorgen voor een beter humeur, metabolisme, energie, immuunsysteem en een betere hormoonhuishouding.
 
Veranderende weersomstandigheden, plotseling omslaande situaties en heftige, schokkende gebeurtenissen kunnen allemaal stress veroorzaken. Sommige mensen krijgen al stress als er tijdens hun dagelijkse routine een kleine afwijking plaats vindt.

Adaptogenen omvatten een grote verscheidenheid aan verschillende natuurlijke planten of kruiden, die kunnen inspelen op de behoefte van wat het lichaam op dat moment nodig heeft en verhogen de algemene lichamelijke weerstand tegen externe prikkels van uiteenlopende aard. Adaptogenen verhogen het aanpassingsvermogen van de mens.

Waarvoor kunnen adaptogenen gebruikt worden

Dosering van een adaptogeen

  • De juiste dosis van een adaptogeen is afhankelijk van het soort adaptogeen, leeftijd en gezondheid. Voor meer informatie, klik je op één van de onderstaande links, onder de rubriek 'Welk adaptogeen is geschikt voor u'.

Bijwerkingen van een adaptogeen

  • Bekijk de afzonderlijke bijwerkingen en waarschuwingen van ieder adaptogeen in onderstaande links

Welk adaptogeen is geschikt voor u

Hoewel adaptogenen vergelijkende eigenschappen bezitten, hebben ze ook allemaal hun eigen unieke sterke punten.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit