Doorgaan naar hoofdcontent

Bijnieruitputting natuurlijk behandelen

Bijnieruitputting

Adaptogenen

Adaptogenen brengen de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as in balans, dat een belangrijke rol speelt in de stressrespons. Adaptogenen kunnen daarom zorgen voor een beter humeur, metabolisme, energie, immuunsysteem en een betere hormoonhuishouding.

Maca

Maca bevat zelf geen oestrogenen of andere hormonen en daarom een veilig alternatief voor hormoonvervangingstherapie. De aanwezige plantensterolen hebben een stimulerende werking op de hypothalamus, hypofyse, bijnieren en eierstokken (ovaria). Maca brengt de bijnieren in balans en zorgt ervoor dat de gemoedstoestand verbetert. Maca zorgt voor een betere opname van hormonen in onze cellen, zodat ze effectiever zijn. Maca helpt en ondersteunt bij het aanmaken van de meeste hormonen in de bijnieren.

Vitamine B5

Vitamine B5 (pantotheenzuur) ondersteund de bijnieren maar ook vitamine B3 en vitamine B6 zijn van belang voor de bijnieren. Vitaminen B5 verhoogt de productie van cortisol en andere bijnierhormonen. Deze hormonen helpen de stofwisseling, helpen allergieën bestrijden en zijn nuttig bij het weefselherstel. Mensen onder stress kunnen een tekort ontwikkelen aan vitamine B5. Eén van de belangrijkste en meest fundamentele functies van vitamine B5 is om ons lichaam te helpen bij het omzetten van voedsel in brandstof. Vitamine B5 helpt om koolhydraten, vetten en eiwitten om te zetten in bruikbare energie.

Zoethout

Zoethout ondersteunt de bijnier, verlengt de werking van cortisol, vermindert de uitscheiding van corticosteroïden. Zoethout werkt ondersteunend bij bijnierzwakte met uitputting.

Zwarte bes

Ribes nigrum (zwarte bes) stimuleert de bijnieren, helpt bij verzwakte bijnieren.
Adaptogenen kunnen overbelaste bijnieren verlichten doordat ze de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as in balans brengen, dat een belangrijke rol speelt in de stressrespons. Adaptogenen kunnen daarom zorgen voor een beter humeur, metabolisme, energie, immuunsysteem en een betere hormoonhuishouding.
Wat is bijnieruitputting
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Adaptogenen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit