Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht bromelaïne

Bromelaïne

Geneeskracht van bromelaïne

De ananasstam en niet het vruchtvlees van de ananas bevat veel van het enzym bromelaïne, dat bestaat uit verschillende inhoudsstoffen: endopeptidasen, fosfatase, glucosidase, peroxidase, cellulase, escharase, protease, vitamine C, vitamine B1, kalium, mangaan en fytonutriënten.

Het enzym protease helpt de spijsvertering bij het afbreken van eiwitten.

In bromelaïne zit zwavel, dat het lichaam kan ondersteunen bij het ontgiften.

Bromelaïne is een krachtig ontstekingsremmende en zwellingsremmende stof, dat helpt bij het voorkomen van bloedstolsels, oedeem en zwellingen.

Bromelaïne helpt om gespannen, ontstoken spieren en bindweefsel te kalmeren en te ontspannen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bromelaïne

Bromelaïne is een enzym dat voedingseiwitten helpt af te breken en beter te verteren, bevordert de spijsvertering en de eetlust. Vermindert ontstekingen van de darmen en remt de afscheiding van cytokinen, boodschapperstofjes die een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan van ontstekingen die de darmwand beschadigen.

De ontstekingsremmende eigenschappen maakt van bromelaïne een natuurlijk alternatief voor het innemen van pijnstillende medicijnen, bevordert wondgenezing en vermindert pijn, zwellingen en roodheid na een operatie.

Bromelaïne vermindert de allergische gevoeligheid en houdt de ontwikkeling van ontstekingsreacties die de luchtwegen beïnvloeden tegen. Bromelaïne helpt allergieën te voorkomen door het overgevoelige immuunsysteem aan te pakken. Bromelaïne kan CD11c (+) dendritische cellen en DC44 (afweeractiverende cellen) afremmen, een belangrijke eigenschap van bromelaïne om de onderliggende oorzaak van astma en allergieën te kunnen aanpakken. Daarom helpt het bij de symptomen van een verstopte neus, jeukende ogen, gezwollen lymfeklieren, ophoping van bloed en ademhalingsproblemen.

Bromelaïne heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en helpt ontstekingseiwitten in het lichaam af te breken, hierdoor kan acute en chronische gewrichtspijn afnemen.
Bromelaïne kan brandend maagzuur verminderen en fungeren als middel om neusslijmvliezen te ontzwellen.

Waarvoor kan bromelaïne gebruikt worden

Dosering van bromelaïne

  • Tussen de 200 tot 2000 milligram verdeelt over de dag (meestal ongeveer 500-800 milligram).
Bromelaïne bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van bromelaïne

  • Bromelaïne wordt meestal goed verdragen.
  • Bromelaïne in al te hoge doseringen kan leiden tot maag- en darmklachten misselijkheid, verandering van de ontlasting en winderigheid.
  • Omdat bromelaïne bloedstolsels kan voorkomen, kan je beter geen bromelaïne innemen als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt.
  • Vermijd bromelaïnepreparaten bij allergie of intolerantie voor ananas.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten
    Powered By ConvertKit