Doorgaan naar hoofdcontent

Allergieën natuurlijk behandelen

Allergieën, allergie, overgevoeligheid

Allergieën op natuurlijke wijze behandelen

Bromelaïne

Bromelaïne vermindert de allergische gevoeligheid en houdt de ontwikkeling van ontstekingsreacties die de luchtwegen beïnvloeden tegen. Bromelaïne helpt allergieën te voorkomen door het overgevoelige immuunsysteem aan te pakken. Bromelaïne kan CD11c (+) dendritische cellen en DC44 (afweeractiverende cellen) afremmen, een belangrijke eigenschap van bromelaïne om de onderliggende oorzaak van astma en allergieën te kunnen aanpakken. Daarom helpt het bij de symptomen van een verstopte neus, jeukende ogen, gezwollen lymfeklieren, ophoping van bloed en ademhalingsproblemen.

Mangosteen

Mangosteen (Garcinia) heeft zowel anti-allergische als ontstekingsremmende eigenschappen en blijkt een krachtige remmer te zijn tegen de afgifte van histamine en prostaglandine, die zowel in verband worden gebracht met ontstekingen als met allergieën. Er is aangetoond dat 2 specifieke bioactieve stoffen van magosteen, alfa-mangostinen en gamma-mangostinen ontstekingsremmende effecten hebben.

Eucalyptus

Eucalyptusolie heeft ontstekingsremmende en immunomodulerende effecten, daarom wordt de olie vaak gebruikt om seizoensgebonden allergiesymptomen te verlichten. Dit kan helpen om de immuunreactie te veranderen die optreedt wanneer het lichaam in contact komt met een allergeen.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Probiotica

Een niet-evenwichtige darmflora kan bijdragen aan een verhoogde doorlaatbaarheid. Deze doorlaatbaarheid wordt in verband gebracht met een groot aantal ziektebeelden, waaronder voedselovergevoeligheden. Probiotica kan ingezet worden bij het voorkomen en behandelen van voedselallergieën. Bij een voedselallergie verloopt de reactie op de allergenen via het immuunsysteem. Probiotica verhoogt de immuniteit van de darm, verbetert de functie van cytokinen (stoffen die een rol spelen als boodschapper om cellen van het afweersysteem te remmen of juist te activeren) en de doordringbaarheid van de darm (lekkende darm) neemt af. Zo’n 80% van de afweer vindt zijn oorsprong in de darm. Een goed afweersysteem voorkomt allergische reacties. Bij kinderen met eczeem (atopische dermatitis) veroorzaakt door koemelkallergie kunnen Lactobacillen de symptomen verminderen. De probiotische bacteriën produceren lactase waardoor lactose afgebroken kan worden.

Quercetine

Quercetine heeft een remmend effect op de afscheiding van histamine, waardoor quercetine mogelijk symptomen van seizoensgebonden allergieën en voedselallergieën, astma en huidallergieën zoals eczeem kan verminderen. Histamine komt vrij wanneer het immuunsysteem een allergie of gevoeligheid detecteert. Histamine is de oorzaak van ongemakkelijke symptomen die we ondervinden wanneer het lichaam een allergische reactie heeft. Quercetine kan helpen bij het stabiliseren van het vrijkomen van histamine uit bepaalde immuuncellen, wat resulteert in verminderde symptomen.

Reishi

Triterpenen uit reishi zijn in staat allergische reacties te verminderen door het immuunsysteem te beïnvloeden, de spijsverteringsorganen te versterken, de darmwand te beschermen, ontstekingen te verminderen, de afgifte van histamine te remmen, het zuurstofgebruik te verbeteren en de leverfuncties te verbeteren.

Vitamine C

Vitamine C (ester-C) remt samen met OPC's (Oligomere Proantho Cyanidines) de aanmaak van histamine en kunnen de klachten bij een groot aantal allergieën verminderen. OPC's en vitamine C hebben een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie van deze supplementen bieden weerstandsverhoging tegen virussen en allergieën.
Onze voeding is rijker dan ooit aan histamine en onze eigen middelen zijn vaak ontoereikend om hiermee om te gaan. Het verteringsenzym Diamine Oxidase (DAO) wordt aangemaakt in de dunne darm om het histamine afkomstig uit voeding te verteren. Daosin bevat dit enzym en vult (tijdelijke) tekorten aan Diamine oxidase aan.
Wat zijn allergieën
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Diamine Oxidase (DAO) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit