Doorgaan naar hoofdcontent

De ziekte van Bechterew natuurlijk behandelen

Ziekte van Bechterew

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Berkenblad

Berkenblad bevordert het afdrijven van urinezuur en overtollig vocht wat kan helpen bij het ontgiften, oedeem, urineweginfecties, leverproblemen, nierproblemen en bij reumatische klachten (artritis, artrose, ziekte van Bechterew).

Boswellia

Boswellia werkt ontstekingsremmend en pijnstillend doordat boswellia het immuunsysteem onderteund en de productie vermindert van cytokinen die een rol spelen in ontstekingsreacties. Boswellia verlaagt de werking van het enzym dat kraakbeen afbreekt.

Brandnetel

Brandnetelwortel werkt ontstekingsremmend, pijnstillend en anti-reumatisch bij artrose en artritis. Zowel inwendig als uitwendig gebruik van een brandnetel extract kan de symptomen van pijn bij artritis verminderen. Brandnetel heeft pijnstillende effecten en kan de dosis van pijnstillers verminderen.

Bromelaïne

Bromelaïne heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en helpt ontstekingseiwitten in het lichaam af te breken, hierdoor kan acute en chronische gewrichtspijn afnemen.

Duivelsklauw

Duivelsklauw kan toegepast worden bij reumatische aandoeningen gekenmerkt door chronische ontstekingen, beschermt het kraakbeen en vermindert zwellingen bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Gember

Gember geeft reeds na 3 maanden vermindering van pijn, zwellingen en stijfheid bij mensen met reumatoïde artritis, bij een dagdosering van 2 tot 4 capsules van 500 mg gestandaardiseerd extract. Gember werkt ontstekingsremmend, slijmvliesverzachtend, slijmvliesbeschermend en slijmvliesvernieuwend, reduceert bepaalde stoffen die een rol spelen bij ontstekingsreacties.

Kurkuma

Curcumine inhoudsstof van kurkuma remt zowel acute als chronische ontstekingsprocessen. Dit is vooral te danken aan het feit dat curcumine ontstekingsbevorderende arachidonzuur-stofwisselprodukt tegengaat (arachidonzuur behoord tot de familie van Omega 6-vetzuren). Ook remt curcumine de geactiveerde NF-kB (nuclear factor kappa B). NF-kB ligt aan de basis van chemische reacties waarmee het lichaam zich beschermt tegen verwondingen, infecties en schadelijke stoffen. Als NF-kB wordt geactiveerd, dan schiet het verdedigingsmechanisme van de cel in actie. Wanneer NF-kB niet in toom wordt gehouden, keert het verdedigingsmechanisme van het lichaam zich tegen zichzelf. Er is bijna geen gezondheidsprobleem waarin NF-kB geen belangrijke rol speelt: auto-immuunziekten, allergieën, ...

Moerasspirea

Moerasspirea werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, versterkt het bindweefsel, vermindert reumatische aandoeningen, werkt spierontspannend en helpt bij spier- en gewrichtsaandoeningen.

MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures. MSM gel of crème leent zich zeer goed voor uitwendige toepassingen, wordt snel opgenomen door de huid. Vanwege deze snelle penetratie van MSM in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid en de gel-vorm raken de poriën niet verstopt en wordt het effect snel merkbaar. MSM kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat kan zorgen voor sterke nagels, haar en een gezondere huid met minder kans op littekenvorming.

Probiotica

Probiotica draagt bij aan een evenwichtige darmflora. Een niet-evenwichtige darmflora kan bijdragen aan een verhoogde doorlaatbaarheid, er bestaat een relatie tussen chronische gewrichtsontstekingen en de samenstelling van de darmflora. Een ongunstige darmflora wordt in verband gebracht met een groot aantal ziektebeelden, waaronder voedselovergevoeligheden, voedselallergieën. Dit kan allerlei ontstekingen in het lichaam veroorzaken waaronder artrose, artritis, slijmbeursontsteking (bursitis) en andere reumatische aandoeningen, omdat probiotica het immuunsysteem verbetert kan het lichaam ontstekingen beter opruimen.

Quercetine

Quercetine kan helpen de pijn te verminderen die gepaard gaat met auto-immuunziekten zoals artritis en infecties. Fibromyalgie waarbij er mini-ontstekingen in het lichaam plaatsvinden, kan het de moeite lonen om de histamine-spiegel voor een bepaalde tijd te verlagen, veel mensen ervaren dan vermindering van de klachten.

Schietwilg

Salicine een inhoudsstof van schietwilg (Salix alba) werkt koortsverlagend, ontstekingsremmend, pijnstillend, beschermt het kraakbeen, ondersteunend bij reumatische aandoeningen: artrose, artritis (acute en chronische reumatische aandoeningen) met lichte tot matige pijn (vooral affiniteit met lage rugpijn).

Selenium

Selenium vermindert ontstekingsziekten in korte tijd, het is niet duidelijk of selenium artritis kan behandelen of kan helpen voorkomen, maar er is zeker een verband met lagere seleniumspiegels en meer gewrichtsklachten.

Vitamine D

Vitamine D receptoren worden aangetroffen in meer dan 30 verschillende typen weefsels en organen. Dit betekent dat vitamine D een breed werkterrein heeft en op uiteenlopende manieren de gezondheid ondersteunt. Bij voldoende vitamine D-spiegels zijn de risico op het krijgen van auto-immuunziekten lager. Er is duidelijk een verband met hogere niveaus vitamine D spiegels en een significante lagere risico voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld multiple sclerose, ziekte van Bechterew, artritis en artrose.

Wat is de ziekte van Bechterew
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Antioxidantencomplex bij bol.com

Reacties

    Powered By ConvertKit