Doorgaan naar hoofdcontent

Sinusitis (ontstoken sinussen) natuurlijk behandelen

Sinusitis, ontstoken sinussen, chronische neusbijholte ontsteking, neusbijholtenontsteking, bijholteontsteking, voorhoofdsholteontsteking

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Bromelaïne

Bromelaïne vermindert de allergische gevoeligheid en houdt de ontwikkeling van ontstekingsreacties die de luchtwegen beïnvloeden tegen. Bromelaïne helpt allergieën te voorkomen door het overgevoelige immuunsysteem aan te pakken. Bromelaïne kan CD11c (+) dendritische cellen en DC44 (afweeractiverende cellen) afremmen, een belangrijke eigenschap van bromelaïne om de onderliggende oorzaak van astma en allergieën te kunnen aanpakken. Daarom helpt het bij de symptomen van een verstopte neus, jeukende ogen, gezwollen lymfeklieren, ophoping van bloed en ademhalingsproblemen.

Canadese geelwortel

Canadese geelwortel heeft een positieve invloed op de slijmvliezen van het ademhalingssysteem, houdt de luchtwegen gezond. Canadese geelwortel heeft antibiotische eigenschappen en versterkt het immuunsysteem door de productie van antigenen (antistoffen of antilichamen) te verhogen en de ontstekingsbevorderende respons te verminderen, wat indirect leidt tot het beperken van de symptomen tijdens een infectie.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Echinacea

Echinacea stimuleert het afweersysteem tegen infecties veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen. Daardoor kan echinacea ondersteunend helpen bij een verkoudheid, griep, ontstoken luchtwegen, bronchitis, amandelontsteking, mondslijmvliesontsteking, tandvleesontsteking, strottenhoofdontsteking, middenoorontsteking, sinusitis, kinkhoest en chronische luchtwegeninfecties.

Eucalyptus

Eucalyptus kan ingezet worden bij een reeks van ademhalingsaandoeningen, waaronder chronische obstructieve longziekte (COPD), astma, bronchitis, sinusitis, verkoudheid en griep. Eucalyptusolie vermindert de ernst van ademhalingsaandoeningen omdat het helpt om het immuunsysteem te stimuleren en de ademhalingscirculatie te verbeteren. Eucalyptus maakt het gemakkelijker om te ademen als de de neus verstopt is.

Grove den

Grove dennenolie (Pinus sylvestris) kan toegepast worden bij luchtwegaandoeningen.

Kalmegh

Kalmegh (andrographis) heeft een weerstandsverhogende (immuunsysteem) werking en staat bekend om zijn medicinale werking bij luchtwegenaandoeningen. Ideaal bij keelontsteking, verkoudheid en sinusitis. Kalmegh verlaagt koorts en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Kattenklauw

Kattenklauw verbetert de weerstand, werkt antiviraal, antibacterieel, werkt tegen virussen, bacteriën en schimmels. T-cellen (T-lymfocyten) nemen in aantal toe als men kattenklauw gebruikt. Deze cellen schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe.

Knoflook

Knoflook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

L-cysteïne

L-cysteïne splitst de zwavelbruggen in het slijm in aparte sulfhydrylgroepen, waardoor kleinere moleculen ontstaan en het slijm verdunt dat zich ophoopt in de bronchiale buizen. Hierdoor werkt cysteïne slijmoplossend, verbetert een beperkte luchtstroom die het moeilijk maakt om te ademen. L-cysteïne kan de symptomen verminderen bij abnormale ontstekingsreacties in de longen. Dit kan nuttig zijn als men last heeft van allergieën of bij luchtwegaandoeningen. De biologische beschikbaarheid van N-acetyl-cysteïne (NAC) is hoger dan van L-cysteïne, waardoor NAC gemakkelijker wordt opgenomen in het lichaam.

Mierikswortel

De olie die verantwoordelijk is voor de scherpe smaak van mierikswortel is allylisothiocyanaat (mosterdolie). Deze kleurloze olie is een antimicrobieel middel tegen een breed spectrum aan ziekteverwekkers. Mierikswortel heeft ook positieve effecten op fagocyten, een type cel in het lichaam dat bacteriën opslokt en absorbeert. Mierikswortel versterkt de antimicrobiële functies van fagocyten. Vanwege de antibiotische eigenschappen van mierikswortel, wordt het in de traditionele geneeskunde gebruikt om bronchitis, sinusitis, hoesten en verkoudheid te behandelen.

OPC's (oligomere proanthocyanidines)

OPC's remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Pau d'arco

Pau d´arco versterkt het immuunsysteem, werkt ontstekingswerende, kan verscheidene soorten ziekmakende bacteriën bestrijden en heeft een antiviruswerking. Pau d' arco verbetert de weerstand en helpt bij luchtweginfecties.

Pelargonium

Pelargonium Sidoides activeert bepaalde stoffen van het immuunsysteem, is in staat virussen te bestrijden en beschermt lichaamscellen tegen vernietiging en activeert tegelijkertijd de lichaamseigen virusafweer, is matig actief tegen bacteriën. Pelargonium helpt slijmen oplossen, beschermt het slijmvlies van de luchtwegen. Helpt ondersteunend bij virale infecties, chronische bronchitis, amandelontsteking, sinusitis, keelpijn, verkoudheid, griep, neusverkoudheid, middenoorontsteking.

Rammenas

Rammenas werkt als een natuurlijk decongestivum (doet gezwollen slijmvliezen slinken) en is vooral nuttig bij chronische bronchiale opflakkeringen, sinusitis en astma.

Serrapeptase

Serrapeptase kan de accumulatie van neutrofielen verminderen. Neutrofielen zijn witte bloedcellen die vrijkomen uit het immuunsysteem als reactie op een infectie. Overmatige ophoping van neutrofielen in de longen kan het slijm dikker maken en de symptomen van de oren, neus en keel verergeren.

Smalle weegbree

Smalle weegbree (Plantago lanceolata) verzacht ontstoken slijmvliezen van de luchtwegen, vermindert de hoestprikkel en bevordert het ophoesten van slijm.

Vitamine D

Tekort aan vitamine D is gerelateerd aan een verhoogde kolonisatie van schadelijke bacteriën in de bovenste luchtwegen en een verhoogde kans op ernstige luchtweginfecties. Beiden zijn risicofactoren voor het ontstaan van astma.

Vlier

Vlierbessen hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen en kunnen ondersteunend helpen bij het behandelen van gezwollen sinussen (sinusitis), verkoudheid, griep, bronchitis en hebben immuunversterkende eigenschappen.

Wat is sinusitis
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Middelen om het immuunsysteem te verbeteren bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit