Doorgaan naar hoofdcontent

Slijmbeursontsteking (bursitis) natuurlijk behandelen

Slijmbeursontsteking, bursitis

Bromelaïne

Bromelaïne heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en helpt ontstekingseiwitten in het lichaam af te breken, hierdoor kan acute en chronische gewrichtspijn afnemen.

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) helpt bij de afname van ontstekingen, vetten in het bloed en laaggradige ontstekingsreacties. DHA leidt tot afname van de ontstekingsbevorderende cytokine interleukine-18 (IL-18).

Gember

Gember werkt ontstekingsremmend, slijmvliesverzachtend, slijmvliesbeschermend en slijmvliesvernieuwend, reduceert bepaalde stoffen die een rol spelen bij ontstekingsreacties.

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof van kurkuma, remt zowel acute als chronische ontstekingsprocessen. Dit is vooral te danken aan het feit dat curcumine ontstekingsbevorderende arachidonzuur-stofwisselprodukt tegengaat (arachidonzuur behoord tot de familie van Omega 6-vetzuren). Ook remt curcumine de geactiveerde NF-kB (nuclear factor kappa B). NF-kB ligt aan de basis van chemische reacties waarmee het lichaam zich beschermt tegen verwondingen, infecties en schadelijke stoffen. Als NF-kB wordt geactiveerd, dan schiet het verdedigingsmechanisme van de cel in actie. Wanneer NF-kB niet in toom wordt gehouden, keert het verdedigingsmechanisme van het lichaam zich tegen zichzelf. Er is bijna geen gezondheidsprobleem waarin NF-kB geen belangrijke rol speelt: auto-immuunziekten, allergieën, ...

MSM

MSM gel of crème zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures.

Probiotica

Probiotica bevordert een gezonde darmflora. Een niet-evenwichtige darmflora kan bijdragen aan een verhoogde doorlaatbaarheid, er bestaat een relatie tussen chronische gewrichtsontstekingen en de samenstelling van de darmflora. Een ongunstige darmflora wordt in verband gebracht met een groot aantal ziektebeelden, waaronder voedselovergevoeligheden, voedselallergieën. Dit kan allerlei ontstekingen in het lichaam veroorzakenwaaronder artrose, artritis, slijmbeursontsteking (bursitis) en andere reumatische aandoeningen, omdat probiotica het immuunsysteem verbetert kan het lichaam ontstekingen beter opruimen.

Vitamine D

Vitamine D receptoren worden aangetroffen in afweercellen en zorgt voor het normaal functioneren van het immuunsysteem, waardoor vitamine D de weerstand tegen infecties en ontstekingen kan verhogen. Doordat vitamine D een positieve invloed heeft op het immuunsysteem kan het preventief ingezet worden bij chronische luchtwegaandoeningen zoals bijvoorbeeld bronchitis en longemfyseem, herhalende middenoorontsteking en allerhande onstekingen zoals bursitis (gewrichtsontsteking).
MSM (methylsulfonylmethaan) zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM wordt inwendig toegepast maar leent zich ook zeer goed voor uitwendige toepassingen, omdat MSM goed wordt opgenomen in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid. MSM gel kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel.
Wat is slijmbeursontsteking
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
MSM gel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit