Doorgaan naar hoofdcontent

Astma natuurlijk behandelen

Astma

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Bromelaïne

Bromelaïne vermindert de allergische gevoeligheid en houdt de ontwikkeling van ontstekingsreacties die de luchtwegen beïnvloeden tegen. Bromelaïne helpt allergieën te voorkomen door het overgevoelige immuunsysteem aan te pakken. Bromelaïne kan CD11c (+) dendritische cellen en DC44 (afweeractiverende cellen) afremmen, een belangrijke eigenschap van bromelaïne om de onderliggende oorzaak van astma en allergieën te kunnen aanpakken. Daarom helpt het bij de symptomen van een verstopte neus, jeukende ogen, gezwollen lymfeklieren, ophoping van bloed en ademhalingsproblemen.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Eucalyptus

Eucalyptus kan ingezet worden bij een reeks van ademhalingsaandoeningen, waaronder chronische obstructieve longziekte (COPD), astma, bronchitis, sinusitis, verkoudheid en griep. Eucalyptusolie vermindert de ernst van ademhalingsaandoeningen omdat het helpt om het immuunsysteem te stimuleren en de ademhalingscirculatie te verbeteren. Eucalyptus maakt het gemakkelijker om te ademen als de de neus verstopt is.

Grove den

Grove dennenolie (Pinus sylvestris) kan toegepast worden bij luchtwegaandoeningen.

Knoflook

Knoflook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

L-glutathion

De longen hebben grote behoefte aan L-glutathion en zijn bijzonder kwetsbaar voor oxidatieve beschadiging. De mucosa (slijmerige laag) van de luchtwegen neemt toe als gevolg van blootstelling aan oxidanten. Glutathion voorkomt normaal gesproken dat overmatige slijmvorming optreedt. Daarom is de opbouw van slijm in de luchtwegen vaak een vroeg teken van glutathion tekort. Glutathion tekort wordt in verband gebracht met verschillende luchtwegaandoeningen zoals longbeschadiging bij pasgeborenen, astma en emfyseem.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) splitst de zwavelbruggen in het slijm in aparte sulfhydrylgroepen, waardoor kleinere moleculen ontstaan en het slijm verdunt dat zich ophoopt in de bronchiale buizen. Hierdoor werkt cysteïne slijmoplossend, verbetert een beperkte luchtstroom die het moeilijk maakt om te ademen. L-cysteïne kan de symptomen verminderen bij abnormale ontstekingsreacties in de longen. Dit kan nuttig zijn als men last heeft van allergieën of bij luchtwegaandoeningen.

Mirte

De etherische olie van mirte wordt vaak toegepast om aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis en astma, te verlichten. Het kalmeert de luchtwegen en zorgt voor een betere doorgang van zuurstof, terwijl het ook het lichaam kalmeert, zodat de ademhaling wordt vertraagd en irritaties verminderen.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) zorgen ervoor dat het gehalte IgE afname in de celculturen die ermee behandeld werden. Dit zou zich kunnen vertalen naar minder ontstekingsbelasting in de longen en dus minder symptomen van astma. Immunoglobuline E (IgE) zijn eiwitten die betrokken zijn bij de reacties van het afweersysteem. Omega 3-vetzuren zorgen voor minder kans op astma.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Probiotica

Probiotica kan inspanningsastma verminderen, 3 weken gebruik van probiotica zorgde voor verminderde vernauwing van de bronchiën. Dit gaat gepaard met een afname van benauwdheid, piepende ademhaling, drukkend gevoel op de borst en een verminderde slijmproductie.

Rammenas

Rammenas werkt als een natuurlijk decongestivum (doet gezwollen slijmvliezen slinken) en is vooral nuttig bij chronische bronchiale opflakkeringen, sinusitis en astma.

Selenium

Selenium kan symptomen van astma verminderen. Er zijn lagere seleniumspiegels vastgesteld bij chronische astma. Seleniumsupplementen kunnen astma-gerelateerde symptomen verminderen.

Vitamine D

Vitamine D tekort in de vroege kinderjaren is geassocieerd met een verhoogde kans op astma, een piepende ademhaling, netelroos, eczeem en allergieën. Een vitamine D-tekort is gerelateerd aan een verhoogde kolonisatie van schadelijke bacteriën in de bovenste luchtwegen en een verhoogde kans op ernstige luchtweginfecties. Beiden zijn risicofactoren voor het ontstaan van astma.

Wat is astma
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit