Doorgaan naar hoofdcontent

Ziekte van Crohn natuurlijk behandelen

Ziekte van Crohn, chronische darmontsteking

Alsemkruid

Alsemkruid wordt gebruikt tegen maagdarminfecties, disbiose (onbalans van de darmflora) en verschillende andere spijsverteringsproblemen zoals verlies van eetlust, maagklachten, galblaasaandoeningen, darmspasmen, gaat winderigheid tegen en heeft een positieve werking bij de ziekte van Crohn. Stimuleert en reguleert de maagzuurproductie en gaat een vol gevoel in de maag tegen. Alsemkruid wordt gebruikt bij indigestie, vooral als een indigestie veroorzaakt wordt door een tekort aan maagsappen.

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Boswellia

Boswellia werkt ontstekingsremmend op het darmslijmvlies, vermindert zweervorming. Boswellia werkt ondersteunend bij chronische darmontstekingen zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Bromelaïne

Bromelaïne is een enzym dat voedingseiwitten helpt af te breken en beter te verteren, bevordert de spijsvertering en de eetlust. Vermindert ontstekingen van de darmen en remt de afscheiding van cytokinen, boodschapperstofjes die een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan van ontstekingen die de darmwand beschadigen.

CLA

CLA (Conjugated Linoleic Acid) of geconjugeerd linolzuur remt de productie van ontstekingsbevorderende cytokinen door T-cellen, waardoor de ziekteactiviteit vermindert en de levenskwaliteit verbetert van personen met de ziekte van Crohn.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook beïnvloed de productie van waterstofsulfide (kleurloos gas met de geur van rotte eieren) in het maagdarmstelsel, dat wordt geproduceerd door de darmflora. Waterstofsulfide blijkt ontstekingen in het maagdarmstelsel tegen te gaan en bevordert het herstel van het darmepitheel na beschadiging. Het gas stimuleert de vorming van biofilms en een goed werkende darm. Knoflook kan mogelijk helpen bij diarree, vermoeidheid, regelmatig terugkerende buikpijn (buikkrampen), colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Duivelsklauw

De ontstekingsremmende eigenschappen van duivelsklauw kunnen nuttig zijn als aanvullende behandeling bij inflammatoire darmziekten, waaronder colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Glucosamine

Glucosamine is van belang voor de gezondheid van de darmen, omdat het een belangrijke rol speelt in de gezondheid van uw microbioom, waarvan is aangetoond dat het een rol speelt bij chronische ontstekingen, kan de darmdoorlaatbaarheid (lekkende darm) helpen genezen en voorkomen. Glucosamine kan helpen bij de behandeling van chronische inflammatoire darmziekten, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Knoflook

Knoflook beïnvloed de productie van waterstofsulfide (kleurloos gas met de geur van rotte eieren) in het maagdarmstelsel, dat wordt geproduceerd door de darmflora. Waterstofsulfide blijkt ontstekingen in het maagdarmstelsel tegen te gaan en bevordert het herstel van het darmepitheel na beschadiging. Het gas stimuleert de vorming van biofilms en een goed werkende darm. Knoflook kan mogelijk helpen bij diarree, vermoeidheid, regelmatig terugkerende buikpijn (buikkrampen), colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

L-glutamine

L-glutamine kan worden ingezet bij verhoogde doordringbaarheid en ontstekingsziekten van de darmen. De darm moet voedingsstoffen op kunnen nemen maar ook veel belastende stoffen en microben kunnen weren. Glutamine speelt hierbij een belangrijke rol omdat het de darmbarrière versterkt. Glutamine is belangrijk voor de heropbouw van de sneldelende cellen van het darmepitheel (beschermende laag van het slijmvlies), met name in de dunne darm, een glutamine-tekort kan het epitheelweefsel in de darmen doen verschrompelen, wat niet alleen leidt tot een verminderde absorptie van nutriënten, maar ook tot een mogelijk verhoogde doordringbaarheid van de darmen. Glutamine voorkomt lekkende darmen door ontstekingen van het slijmvlies en voorkomt de vorming van littekenweefsel, dat een onomkeerbaar gevolg is van darmontstekingen en kan leiden tot vernauwingen en functieverlies van de darmen.

L-glycine

L-glycine helpt bij het opnieuw opbouwen van weefsel in het spijsverteringskanaal, waardoor voedseldeeltjes en bacteriën in de darmen blijven waar ze thuishoren, zodat er geen kleine openingen ontstaan waardoor een gedeelte van de darminhoud in de bloedbaan terechtkomt. Glycine helpt bij het vormen van 2 belangrijke stoffen waaruit de darmwand bestaat, collageen en  gelatine. Hierdoor kan glycine voedselallergieën en gevoeligheid aan bepaalde voeding(stoffen) verminderen en darmaandoeningen verminderen.

Probiotica

Probiotica helpt bij het herstel van de microbiële flora in de gehele darm, heeft een stimulerende werking op de darmperistaltiek (knijpende beweging van het maag-darmstelsel dat ervoor zorgt dat het voedsel vooruitkomt). Een tekort aan gezonde darmbacteriën (probiotica) en teveel ziekteverwekkende bacteriën in het maagdarmkanaal kan leiden tot verscheidene gezondheidsklachten. Een goede vertering verhoogt de opnamen van voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen, verbetert tevens de voedselintolerantie en remt de vorming van toxines en andere belastende substanties in de darmen. Hierdoor verminderen bijhorende klachten zoals opgeblazen gevoel, winderigheid, maagpijn, maagwandontsteking, buikpijn, moeilijke stoelgang, diarree en vermoeidheid, prikkelbaar darmsyndroom en kolieken. Probiotica kan ontstekingen verminderen door de weerstand (via het immuunsysteem) te verhogen. Chronische darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, beiden ziektebeelden gaan gepaard met ontstekingen.

Saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii (Saccharomyces cerevisiae) verbetert en vermeerdert de gezonde darmflora, bevordert de gezondheid van het darmslijmvlies. Helpt bij een verstoorde darmflora en algemene afname van de goede darmflora. Saccharomyces boulardii kan ingezet worden bij diarree veroorzaakt door het rotavirus, overgroei van slechte bacteriën in de darmen, de ziekte van Crohn, het gebruik van antibiotica, reizigersdiarree en andere aandoeningen.

Spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen ondersteunen het spijsverteringsstelsel, door de maagdarmstelsel soepel te laten functioneren, verminderen de darmdoorlaatbaarheid zodat er minder gifstoffen in de bloedbaan terecht komen en kan zo zorgen voor minder ontstekingen. Spijsverteringsenzymen helpen bij spijsverteringsklachten, indigestie in het algemeen zoals een vol gevoel, opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn met eventuele misselijkheid, zuurbranden, obstipatie, vette ontlasting en onverteerde voedselresten.

Vitamine D

Vitamine D verkleint de kans op ziekteverschijnselen na een behandeling van de ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom (PDS) en colitis ulcerosa. Vitamine D verhoogt de kans op succes bij een behandeling van chronische darmontstekingen.
Spijsverteringsenzymen herstellen de spijsvertering door te zorgen voor een goed functionerende darmflora. Een goede darmflora is belangrijk voor het immuunsysteem en zorgen ervoor dat het immuunsysteem in balans blijft. T-helpercellen zijn een bepaalde vorm van witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen in het immuunsysteem, die ieder op zich met hun eigen boodschappers werken. Namelijk Th1 cellen die reageren op virussen, bacteriën en de meeste eencellige darmparasieten en Th2 cellen die reageren op wormen en bepaalde parasieten. Bij een disbalans tussen Th1 en Th2 ontstaan allergieën. Bij een chronische overactieve respons van Th1 spreekt men van auto-immuunziekten, zoals de ziekte van Crohn, reumatische gewrichtsontstekingen en glutenallergie.
Wat is de ziekte van Crohn
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Spijsverteringsenzymen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit