Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht chlorella

Chlorella pyrenoidosa, groene alg
Chlorella pyrenoidosa, groene alg

De hoogste concentraties chlorofyl (groene bladkleurstof) vindt men in chlorella en spirulina. De voordelen van chlorofyl zijn onder meer het ontgiften van de lever, het versnellen van wondgenezing, het verbeteren van de spijsvertering en gewichtscontrole en het beschermen van de huid. Chlorofyl komt het immuunsysteem ten goede omdat het in staat is om moleculaire verbindingen te vormen met bepaalde schadelijke chemicaliën die anders kunnen bijdragen aan oxidatieve schade en ziekten zoals kanker of leverziekte

Geneeskracht van chlorella

Chlorella is een alg dat groeit in zoet water en is een goede bron van eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, chlorofyl, aminozuren, peptiden, vitamines en mineralen. Vooral chlorofyl is een interessante inhoudsstof dat in de meeste planten voorkomt, vooral in groene bladgroenten. Om zoveel mogelijk chlorofyl binnen te krijgen, is het beter om groenten niet te koken, hierbij gaat een groot gedeelte van chlorofyl verloren. In chlorella vind men het meeste chlorofyl, het bevat 2% chlorofyl, wat 5 tot 10 x de hoeveelheid is dan wat men vindt in spirulina en 10 x de hoeveelheid in alfalfa.

Chlorofyl is een uitstekende zuurstofdrager en een snelle genezer, helpt bij het ontgiften en beschermt tegen radioactieve straling. Chlorofyl absorbeert zware metalen (kwik, lood, cadmium) en aluminium en andere gifstoffen (chemicaliën). De celwand van chlorella moet worden afgebroken voordat mensen het kunnen verteren.

Chlorella wordt toegepast om het immuunsysteem te stimuleren, het aantal witte bloedcellen te verhogen, voorkomen van verkoudheid en griep, het vertragen van het verouderingsproces en het verbeteren van een gezonde darmflora. Verder kan chlorella helpen bij, zweren, colitis, ziekte van Crohn, diverticulose (uitstulpingen in de dikke darm), constipatie, slechte adem, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, vermoeidheid, premenstrueel syndroom (PMS), astma en fibromyalgie. Op de huid kent chlorella toepassingen bij huidontstekingen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van chlorella

Chlorella bevat een stof chlorofyl dat ontgiftende eigenschappen heeft, bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam, chlorofyl kan ter preventie ingezet worden bij een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.

Chlorella stimuleert de darmperistaltiek (bewegelijkheid van de darmen) doordat het sterke celwandcomponenten heeft en stimuleert de groei van een gezonde darmflora.

Chlorella heeft een sterke buitenste celwand, deze celwand heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft. Daarnaast zet de celwand, samen met CGF, de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, wat een immuunstimulerend effect heeft op de celactiviteit (met name op T-cellen en macrofagen).

Chlorofyl uit chlorella heeft antivirale eigenschappen waardoor het de ontwikkeling van het herpes simplex-virus kan bestrijden.
Chlorella is een groene zoetwateralg dat rijk is aan chlorofyl en heeft een biologisch beschikbare bron van zowel ijzer als vitamine B12 en is een zeer rijke bron van RNA en DNA (macromoleculen waarin erfelijke eigenschappen zijn vastgelegd), deze stimuleren de regeneratieve processen in het lichaam. Naarmate de mens ouder wordt, wordt de celstofwisseling steeds langzamer en treedt steeds meer beschadiging op van genetisch materiaal terwijl het regeneratievermogen minder wordt. DNA en RNA helpen ons eigen cellulair DNA en RNA te beschermen en kunnen de enzymen en eiwtten produceren die nodig zijn voor het optimaal functioneren van de cel.

Waarvoor kan chlorella gebruikt worden

Dosering van chlorella

  • De juiste dosis voor chlorella is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor chlorella vast te stellen.
Chlorella bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van chlorella

  • Geen waarschuwingen bij gebruik van een niet-gecontamineerd, zuiver chlorellapreparaat.
Chlorella

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit