Doorgaan naar hoofdcontent

De lever natuurlijk ontgiften

lever ontgiften, lever detox, lever reinigen

Aardappelsap

Antioxidanten in aardappelsap zijn goed om afvalstoffen te verwijderen die zich opstapelen in de lever

Alfaliponzuur

Alfaliponzuur beschermt de Lever en is belangrijk voor de leverstofwisseling. Wanneer de lever onder stress staat, kunnen snel tekorten aan alfaliponzuur optreden. Dit hangt samen met het feit dat alfaliponzuur een zeer goede stimulans is voor de glutathionsynthese.

Berberine

Berberine verbetert de galafscheiding, door het stimuleren van de galafscheiding is zuurbes uitstekend geschikt voor het verbeteren van de gezondheid van zowel de lever als de galblaas.

Chlorella

Chlorella bevat een stof chlorofyl dat ontgiftende eigenschappen heeft, bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam, chlorofyl kan ter preventie ingezet worden bij een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.

Chrysanthellum

Chrysanthellum bevordert de galproductie en werkt beschermend op de lever, chrysanthellum wordt gebruikt om cirrose door alcoholmisbruik en gifstoffen te voorkomen, om te ontgiften (activering van cytochroom P450) en om de lever te herstellen na geelzucht, hepatitis, chemotherapie of langdurig drugsgebruik.

EGCG

EGCG (EpigalloCathechineGallaat) kan de lever beschermen tegen een grote hoeveelheid toxinen, stimuleert het ontgiftingsmechanismen. De antioxidante werking van EGCG remt de lipide-peroxidatie die door gifstoffen in de lever wordt geïnduceerd en blijkt essentieel voor het handhaven van de redox-balans in de cel. De glucuronidatie, de belangrijkste fase-II ontgiftingsreactie in de lever, blijkt veel gemakkelijker te verlopen na toediening van EGCG.

Groene thee

Groene thee optimaliseert de glucose- en vetstofwisseling en vermindert de stimulatie van het beloningssysteem bij het eten van vetrijke voeding. Groene thee helpt bij gewichtsbeheersing en beschermt de lever tegen een groot aantal gifstoffen, stimuleert het ontgiftingsmechanismen en remtde lipide-peroxidatie die door gifstoffen in de lever op gang gebracht worden.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) speelt een cruciale rol in het ontgiftingsmechanismen van ons lichaam. Giftige metalen putten glutathionspiegels uit. L-cysteïne kan worden gebruikt om bijwerkingen te helpen voorkomen die worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol), drugs (bijvoorbeeld alcohol) en giftige chemicaliën, door de glutathionspiegels te herstellen.

L-glutathion

L-glutathion speelt een aanzienlijke rol bij het ontgiften van de lever en dat is erg belangrijk aangezien we in onze moderne tijd veel te maken hebben met gifstoffen in onze leefomgeving en in onze voeding.

L-ornithine

L-ornithine is belangrijk voor aandoeningen die worden gekenmerkt door een te hoog ammoniakgehalte, dit is voornamelijk gericht op hepatische encefalopathie (leveraandoening). L-ornithine helpt de lever te ontgiften.

Mariadistel

Mariadistel helpt ondersteunend bij het voorkomen van leverschade door toxische inwerking, acute en chronische leveraandoeningen, stimuleert de groei van nieuwe en gezonde levercellen, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het glucosegehalte, blokkeert de giftige effecten van glucose op de nieren, verbetert de insulineresistentie en speelt een belangrijke rol bij de controle van glucose in de lever. Mariadistel helpt ondersteunend bij virale leverontsteking, geelzucht, chronische alcoholische hepatitis, ontoereikende functie van de lever, levercirrose veroorzaakt door alcohol, levercirrose bij diabetische patiënten, leververvetting, leverzwelling, galblaasontsteking, galkolieken en voedselvergiftiging.

Reishi

Reishi verbetert de leverfunctie en helpt leverziekte te voorkomen. Reishi beschermt de lever bij acute leverbeschadiging, door de antioxiderende eigenschappen en bestrijdt schadelijke immuunresponsen die de leverfunctie vertragen.

Sarsaparilla

Sarsaparilla bindt zich aan endotoxinen in het maagdarmkanaal. Endotoxinen zijn chemicaliën die zijn opgeslagen in cellen (vooral bacteriële cellen) die in de bloedbaan worden afgegeven en bijdragen aan problemen zoals leverziekte, psoriasis, koorts en ontstekingsprocessen. Sarsaparilla kan hierdoor de ontgifting van het lichaam bevorderen. Sarsaparilla heeft de potentie om levercellen te helpen beschermen en kan nuttig zijn bij het voorkomen van leverziekte, groei van kankercellen en andere problemen die verband houden met toxiciteit.

Selenium

Selenium is in staat zware metalen als cadmium, zilver, kwik en lood te binden en de toxiciteit ervan te verminderen. Ook is selenium essentieel voor het cytochroom P450 enzymsysteem, dat verantwoordelijk is voor het detoxificeren van lichaamsvreemde stoffen in de lever.

Spirulina

Chlorofyl uit spirulina bezit krachtige ontgiftende eigenschappen. Het bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam. Al vele jaren wordt chlorofyl ingezet ter preventie van een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.
L-glutathion bindt zich in de lever aan vetoplosbare gifstoffen, zoals zware metalen, oplosmiddelen en sommige pesticiden. Deze worden wateroplosbaar gemaakt, zodat ze met de urine kunnen worden uitgescheiden. Wanneer dit niet zou gebeuren, hopen gifstoffen zich op en treedt er een zuurstoftekort op in de levercellen. Als deze toestand van vergiftiging lang aanhoudt kan dat de conditie van de lever ernstig verzwakken. De lever is het grootste reservoir voor glutathion, een lage glutathionspiegel leidt tot een verminderde leverfunctie.
Waarom de lever ontgiften
Mogelijke symptomen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit