Doorgaan naar hoofdcontent

Abces natuurlijk behandelen

Abces, ettergezwel, etterbuil, carcinoom, cyste, fistel, uitwas, zwellingzweer, ontsteking, puist

Andrographis paniculata

Kalmegh (Andrographis) heeft een weerstandsverhogende (immuunsysteem) werking en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Astaxanthine

Astaxanthine kan de huidconditie op peil houden door zijn antioxidatieve en ontstekingsremmende werking.

Astragalus

Astragalus verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, werkt antibacterieel en ontstekingsremmend.

Chlorella

Chlorella heeft een sterke buitenste celwand, deze celwand heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft. Daarnaast zet de celwand, samen met CGF, de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, wat een immuunstimulerend effect heeft op de celactiviteit (met name op T-cellen en macrofagen).

EGCG

EGCG (EpiGalloCathechineGallaat) verbetert de weerstand en gaat allergieën tegen, heeft een antimicrobiële werking tegen bepaalde bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Kattenklauw

Kattenklauw (cat's claw) verbetert de weerstand, werkt antiviraal, antibacterieel, werkt tegen virussen, bacteriën en schimmels. T-cellen (T-lymfocyten) nemen in aantal toe als men kattenklauw gebruikt. Deze cellen schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe.

Kurkuma

Curcumine (SLCP) een inhoudsstof uit kurkuma remt zowel acute als chronische ontstekingsprocessen. Dit is vooral te danken aan het feit dat curcumine ontstekingsbevorderende arachidonzuur-stofwisselprodukt tegengaat (arachidonzuur behoord tot de familie van Omega 6-vetzuren). Ook remt curcumine de geactiveerde NF-kB (nuclear factor kappa B). NF-kB ligt aan de basis van chemische reacties waarmee het lichaam zich beschermt tegen verwondingen, infecties en schadelijke stoffen. Als NF-kB wordt geactiveerd, dan schiet het verdedigingsmechanisme van de cel in actie. Wanneer NF-kB niet in toom wordt gehouden, keert het verdedigingsmechanisme van het lichaam zich tegen zichzelf.

L-cysteine

L-cysteïne (N-acetyl-cysteine) bevordert het natuurlijke afweersysteem door cellulaire schade tegen te gaan veroorzaakt door oxidatieve stress en door de glutathionspiegels te verhogen. L-cysteïne vertraagt het verouderingsproces en een aantal ernstige gezondheidsproblemen zoals het verminderen van infecties.

Maitake

Maitake verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem zodat het lichaam zich naar behoren kan weren tegen elke ziekte. Maitake is werkzaam tegen de meeste virussen en bacteriën en werkt ontstekingsremmend.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) activeren het immuunsysteem en zorgen voor minder kans op ontstekingsreacties.

Pelargonium sidoides

De wortels van pelargonium sidoides bevatten inhoudsstoffen die het immuunsysteem kunnen stimuleren. Pelargonium heeft de potentie om bacteriën te bestrijden en/of voorkomen dat bacteriën zich vasthechten in het lichaam.

Probiotica

Probiotica heeft ontstekingsremmende eigenschappen, vooral lactobacillusbacteriën en bifidobacteriën hebben de potentie om huidaandoeningen te verminderen zoals eczeem, psoriasis, acne, abcessen en aften.

Shiitake

Shiitake bevordert de toename van immuuncellen: gamma-delta-T-cellen en natural killer T-cellen. Ondersteunt het immuunsysteem van de darmen en vermindert ontstekingen. De concentratie van ontstekingseiwitten nemen af, terwijl de concentraties van anti-inflammatoire cytokinen (speelt een rol in de immuunafweer) toenemen.

Vitamine D

Vitamine D receptoren worden aangetroffen in afweercellen en zorgt voor het normaal functioneren van het immuunsysteem, waardoor vitamine D de weerstand tegen infecties en ontstekingen kan verhogen.

Zink

Zink draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Een tekort aan zink kan ervoor zorgen dat de werking van ons immuunsysteem wordt verstoord. Zink is essentieel voor de vorming van gezonde barrières in het lichaam, bijvoorbeeld in de huid, het slijmvlies, het spijsverteringsstelsel en de longen.
Kalmegh (Andrographis paniculata) heeft een opmerkelijk gunstig effect op bacteriële infecties.
Wat is een abces
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Andrographis paniculata bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit