Doorgaan naar hoofdcontent

Oorontsteking natuurlijk behandelen

Oorontsteking, oorinfectie, oorpijn

Andrographis paniculata

Kalmegh (andrographis) heeft een weerstandsverhogende (immuunsysteem) werking en staat bekend om zijn medicinale werking bij luchtwegenaandoeningen. Ideaal bij keelontsteking, verkoudheid en sinusitis. Kalmegh verlaagt koorts en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Astaxanthine

Astaxanthine ondersteunt en reguleert de werking van het immuunsysteem (met name de humorale afweerrespons) en helpt leeftijdsgerelateerde achteruitgang van het immuunsysteem tegen te gaan. In de cellen wordt astaxanthine ingebouwd in celmembranen en mitochondriale membranen, waar astaxanthine de aanwezige lipiden en andere gevoelige structuren effectief beschermt tegen oxidatie. Door de ligging langs het hele celmembraan beschermt astaxanthine zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het celmembraan.

Astragalus

Astragalus verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, werkt tegen virussen, antibacterieel en ontstekingsremmend.

Chlorella

Chlorella heeft een sterke buitenste celwand, deze celwand heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft. Daarnaast zet de celwand, samen met CGF, de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, wat een immuunstimulerend effect heeft op de celactiviteit (met name op T-cellen en macrofagen).

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Echinacea

Echinacea stimuleert het afweersysteem tegen infecties veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen.

EGCG

EGCG (EpiGalloCathechineGallaat) verbetert de weerstand en gaat allergieën tegen, heeft een antimicrobiële werking tegen bepaalde bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Groene thee

Groene thee heeft een antimicrobiële werking tegen bepaalde bacteriën, virussen, schimmels en parasieten, heeft een ontstekingsremmende werking, verbetert de weerstand en gaat allergieën tegen.

IJzer

IJzer speelt een rol bij de vorming van energie en het sterk houden van het immuunsysteem.

Kattenklauw

Kattenklauw (cat's claw) verbetert de weerstand, werkt antiviraal, antibacterieel, werkt tegen virussen, bacteriën en schimmels. T-cellen (T-lymfocyten) nemen in aantal toe als men kattenklauw gebruikt. Deze cellen schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe.

Knoflook

Knoflook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Koningskaars

Koningskaars (toorts) is een krachtig ontsmettingsmiddel, dat zowel inwendig als uitwendig gebruikt kan worden om infecties te bestrijden. Inwendig kent koningskaars toepassingen bij ontsteking in de oren, dikke darm, urinewegen en nieren.

L-cysteine

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) bevordert het natuurlijke afweersysteem door cellulaire schade tegen te gaan veroorzaakt door oxidatieve stress en door de glutathionspiegels te verhogen. L-cysteïne vertraagt het verouderingsproces en een aantal ernstige gezondheidsproblemen zoals het verminderen van infecties.

Maitake

Maitake verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem zodat het lichaam zich naar behoren kan weren tegen elke ziekte. Maitake is werkzaam tegen de meeste virussen en bacteriën en werkt ontstekingsremmend.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) activeren het immuunsysteem en zorgen voor minder kans op ontstekingsreacties.

OPC's

De combinatie OPC's (oligomere proanthocyanidines) en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Pelargonium sidoides

Pelargonium sidoides activeert bepaalde stoffen van het immuunsysteem, is in staat virussen te bestrijden en beschermt de lichaamscellen tegen vernietiging en activeert tegelijkertijd de lichaamseigen virusafweer, is matig actief tegen bacteriën.

Probiotica

Probiotica heeft bij preventief gebruik een krachtig effect op het immuunsysteem door het versterken van zowel de cellulaire als de humorale immuunrespons. De darm is het grootste immuunorgaan van het lichaam. Verbetering van de darmflora in de dunne darm heeft een zeer positief effect op de conditie van het afweersysteem.

Shiitake

Shiitake bevordert de toename van immuuncellen: gamma-delta-T-cellen en natural killer T-cellen. Ondersteunt het immuunsysteem van de darmen en vermindert ontstekingen. De concentratie van ontstekingseiwitten nemen af, terwijl de concentraties van anti-inflammatoire cytokinen (speelt een rol in de immuunafweer) toenemen.

Vitamine C

Vitamine C en OPC's hebben een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie van deze supplementen bieden weerstandsverhoging tegen virussen en allergieën.

Vitamine D

Vitamine D receptoren worden aangetroffen in afweercellen en zorgt voor het normaal functioneren van het immuunsysteem, waardoor vitamine D de weerstand tegen infecties en ontstekingen kan verhogen.

Zink

Zink draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Een tekort aan zink kan ervoor zorgen dat de werking van het immuunsysteem wordt verstoord. Zink is essentieel voor de vorming van gezonde barrières in het lichaam. Het lichaam kan geen zinkreserves opslaan. Bovendien verliest het lichaam dagelijks ongeveer 10 mg via de stoelgang en transpiratie.

Wat is een oorontsteking
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Koningskaars bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit