Doorgaan naar hoofdcontent

Natuurlijk ontgiften

Ontslakken, ontgiften, detox, reinigingskuur

Alfaliponzuur

R-alfa-liponzuur is in staat om zware metalen te binden en kan ingezet worden bij de behandeling van zware-metalenvergiftiging door bijvoorbeeld kwik-, cadmium- of arsenicumverbindingen.

Artisjok

Artisjok bevat de inhoudsstof silymarine dat heilzaam is tegen verschillende leverkwalen. Silymarine heeft een organotrope werking (bijzondere verwantschap) met de lever, dat de levercellen beschermt en herstelt bij leverschade door giftige chemicaliën zoals overmatig gebruik van alcohol, medicijnen en additieven.

Berkenblad

Berkenbladeren bevorderen het afdrijven van urinezuur en overtollig vocht wat kan helpen bij het ontgiften, oedeem, urineweginfecties, leverproblemen, nierproblemen en bij reumatische klachten.

Chlorella

Chlorella bevat een stof chlorofyl dat ontgiftende eigenschappen heeft, bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam, chlorofyl kan ter preventie ingezet worden bij een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook beschermt de lever tegen toxische stoffen zoals aflatoxine, benzopyreen en acetaminophen.

Groene thee

Groene thee helpt bij gewichtsbeheersing en beschermt de lever tegen een groot aantal gifstoffen, stimuleert het ontgiftingsmechanismen en remt de lipide-peroxidatie die door gifstoffen in de lever op gang gebracht worden.

Javaanse thee

Javaanse thee (koemis koetjing) werkt als een natuurlijke reiniger en helpt het lichaam gifstoffen te verwijderen.

L-glutathion

L-glutathion speelt een aanzienlijke rol bij het ontgiften van de lever en dat is erg belangrijk aangezien we in onze moderne tijd veel te maken hebben met gifstoffen in onze leefomgeving en in onze voeding.

Guldenroede

Guldenroede werkt urinezuurdrijvend, bloedzuiverend en ontgiftend, geschikt voor huidaandoeningen door ophoping van afvalstoffen, voorjaarskuren, reinigingskuren en auto intoxicatie (ziekten die door stofwisselingsproducten van de darmbacteriën of door allerlei storingen in de weefselstofwisseling ontstaan).

Knoflook

Knoflook beschermt de lever tegen toxische stoffen zoals aflatoxine, benzopyreen en acetaminophen.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) speelt een cruciale rol in het ontgiftingsmechanismen van ons lichaam. Giftige metalen putten glutathionspiegels uit. L-cysteïne kan worden gebruikt om bijwerkingen te helpen voorkomen die worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol), drugs (bijvoorbeeld alcohol) en giftige chemicaliën, door de glutathionspiegels te herstellen.

Mariadistel

Mariadistel helpt ondersteunend bij het voorkomen van leverschade door toxische inwerking, acute en chronische leveraandoeningen, stimuleert de groei van nieuwe en gezonde levercellen, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het glucosegehalte, blokkeert de giftige effecten van glucose op de nieren, verbetert de insulineresistentie en speelt een belangrijke rol bij de controle van glucose in de lever.

Sarsaparilla

Sarsaparilla bindt zich aan endotoxinen in het maagdarmkanaal. Endotoxinen zijn chemicaliën die zijn opgeslagen in cellen (vooral bacteriële cellen) die in de bloedbaan worden afgegeven en bijdragen aan problemen zoals leverziekte, psoriasis, koorts en ontstekingsprocessen. Sarsaparilla kan hierdoor de ontgifting van het lichaam bevorderen. Sarsaparilla heeft de potentie om levercellen te helpen beschermen en kan nuttig zijn bij het voorkomen van leverziekte, groei van kankercellen en andere problemen die verband houden met toxiciteit.

Selenium

Selenium is in staat zware metalen als cadmium, zilver, kwik en lood te binden en de toxiciteit ervan te verminderen. Ook is selenium essentieel voor het cytochroom P450 enzymsysteem, dat verantwoordelijk is voor het detoxificeren van lichaamsvreemde stoffen in de lever.
Spijsverteringsenzymen kunnen niet in het spijsverteringsstelsel worden afgebroken door enzymen, hierdoor kunnen vezels de darmen reinigen door het bevorderen van een regelmatige stoelgang. Vezels zijn van vitaal belang om afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, ondersteunen een gezonde darmflora en vertragen de vertering van voedsel zodat het hongergevoel langer uitblijft.
Waarom ontgiften
Spijsverteringsenzymen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit