Doorgaan naar hoofdcontent

Te weinig witte bloedlichaampjes natuurlijk behandelen

Leukopenie, eukocytopenie, te weinig witte bloedlichaampjes

Betaglucanen

Beta 1.3/1.6 glucanen wordt door de immuuncellen in het maagdarmstelsel opgenomen en getransporteerd naar organen die betrokken zijn bij het immuunsysteem. In deze organen wordt betaglucanen door macrofagen in kleine fragmenten gedeeld. Deze deeltjes binden via de complement receptor 3 (CR3) aan neutrofielen, een belangrijk type witte bloedcellen en versterken zodoende de immuunrespons.

Chlorella

Chlorella heeft een sterke buitenste celwand, deze celwand heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft. Daarnaast zet de celwand, samen met CGF, de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, wat een immuunstimulerend effect heeft op de celactiviteit (met name op T-cellen en macrofagen).

CLA

CLA (Conjugated Linoleic Acid) of geconjugeerd linolzuur remt de productie van ontstekingsbevorderende cytokinen door T-cellen (witte bloedcellen), waardoor de ziekteactiviteit vermindert en de levenskwaliteit verbetert van personen met de ziekte van Crohn.

Kattenklauw

T-cellen (witte bloedcellen) nemen in aantal toe als men kattenklauw (cat's claw) gebruikt. Deze cellen schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe.

L-glutamine

L-glutamine is zeer belangrijk voor een goede wondgenezing, vooral bij zware verwondingen (zoals brandwonden of na operaties) is er een sterk verhoogde behoefte aan glutamine, omdat bij wondgenezing ook een verhoogde celdeling, DNA- en eiwitsynthese plaatsvindt. Cellen van het bindweefsel (fibroblasten) en witte bloedcellen (macrofagen en lymfocyten) hebben een hoge behoefte aan glutamine.

L-histidine

L-histidine is een essentieel aminozuur, betekent dat het lichaam histidine niet zelf kan aanmaken en uit het voedsel gehaald moet worden. Histidine bevordert de aanmaak van de T-cellen (witte bloedcellen), die betrokken zijn bij de afweer van het immuunsysteem.

Magnesium

Magnesium is nodig voor een goede botvorming en beïnvloedt de activiteiten van osteoblasten (cellen die botweefsel opbouwen) en osteoclasten (witte bloedcellen die bot kan afbreken en opruimen) die een gezonde botdichtheid opbouwen.

Reishi

Reishi kan ontstekingen verminderen en de afgifte van natural killer cellen (NK-cellen) mogelijk verhogen, dat zijn grote lymfocyten (soort witte bloedlichaampjes) die behoren tot het niet-specifieke immuunsysteem en die een rol spelen bij celdoding en uitscheiding van cytokinen (boodschappers van het immuunsysteem) die worden gebruikt tegen virussen en bacteriën.

Serrapeptase

Serrapeptase kan de accumulatie van neutrofielen verminderen. Neutrofielen zijn witte bloedcellen die vrijkomen uit het immuunsysteem als reactie op een infectie. Overmatige ophoping van neutrofielen in de longen kan het slijm dikker maken en de symptomen van de oren, neus en keel verergeren.

Te weinig witte bloedlichaampjes
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Cat's claw bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit