Doorgaan naar hoofdcontent

Koortslip natuurlijk behandelen

Koortslip, koortsblaasjes, koortsuitslag, herpes-simplexvirus (HSV type 1)

Caprylzuur

Caprylzuur (octaanzuur) werkt als een natuurlijk gistbestrijdingsmiddel en kan doordringen in de celmembranen van candida-gistcellen en ervoor zorgen dat ze afsterven, waardoor het spijsverteringskanaal wordt ontgift en het genezingsproces wordt versneld. Caprylzuur wordt gebruikt ter behandeling van een candida-infectie en andere gist- en schimmelsinfecties en de symptomen die daarmee samenhangen zoals: chronische vermoeidheid, spijsverteringsstoornissen, immuunzwakte en allergieën. Caprylzuur helpt op natuurlijke wijze de gistgroei in het maagdarmkanaal te verminderen, terwijl het de goede bacteriën helpt te gedijen. De sterke antibacteriële en antimicrobiële effecten van caprylzuur tegen allerlei infecties die zich voordoen op de huid zijn bewezen. Caprylzuur vermindert acne en is in staat om bacteriën te bestrijden die op de huid leven en infecties veroorzaken, waaronder dermatophilus congolensis.

Chlorella

Chlorofyl uit chlorella heeft antivirale eigenschappen waardoor het de ontwikkeling van het herpes simplex-virus kan bestrijden.

Daslook

Daslook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Echinacea

Echinacea creme werkt uitwendig ontsmettend, antibacterieel en is werkzaam tegen virussen. Helpt bij koortsblaasjes.

Knoflook

Knoflook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Kokosolie

Kokosolie wordt vaak in cosmetica gebruikt als een lokaal aangebrachte vochtinbrengende crème, omdat kokosolie hydraterend werkt op de huid en antibacteriële eigenschappen heeft.

L-lysine

L-lysine werkt tegen infecties veroorzaakt door virussen, voornamelijk het herpes-virus. Dat koortslip, gordelroos en aften kan veroorzaken. Bij genitale herpes werkt l-lysine minder goed. L-lysine werkt ondersteunend bij huidklachten die samengaan met herpes-infecties.

Pau d'arco

Pau d'arco remt en vernietigt diverse bacteriën, gisten en schimmels. Eén van de sterkste werkingen van pau d'arco is tegen virussen, lapachol uit pau d'arco remt de groei van verschillende virussen, waaronder diverse herpesvirussen (zoals het Epstein-Barr virus). Pau d'arco werkt effectief tegen ziekteverwekkende bacteriën zoals Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori en Brucella.

Reacties

    Powered By ConvertKit