Doorgaan naar hoofdcontent

De baarmoeder op natuurlijke wijze herstellen

Baarmoeder herstellen na de bevalling

Amerikaanse sneeuwbal

Amerikaanse sneeuwbal werkt krampwerend, ontzwellend, ontspannend en kalmerend op de organen van het kleine bekken, vooral op de baarmoeder. Amerikaanse sneeuwbal kan daardoor toegepast worden bij menstruatiepijn, om de baarmoeder te herstellen na de bevalling, klachten tijdens de menopauze en bij maagdarmkrampen.

Duizendblad

Duizendblad stimuleert de doorbloeding in het bekkengebied, evenals de baarmoeder en stimuleert de menstruatie.

Herderstasje

Herderstasje werkt bloedstelpend bij baarmoederbloedingen, bevordert de baarmoedercontractie en werkt ontstekingsremmend.

Vrouwenmantel

Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) wordt beschouwd als een baarmoedertonicum, omdat vrouwenmantel het vermogen zou hebben om weefsels te herstellen van het baarmoederslijmvlies en vaginaal slijmvlies. Vrouwenmantel herstelt de baarmoeder na de bevalling (samentrekken tot origineel volume en weefselherstel), vermindert bloeding na de bevalling en voorkomt baarmoederverzakking.

Witte dovenetel

Witte dovenetel werkt samentrekkend, krampstillend en ontstekingsremmend. Hierdoor kent het kruid toepassingen bij pijnlijke en onregelmatige menstruatie, bekkenontsteking, vaginale afscheiding en als een tonicum voor de baarmoeder.

Reacties

    Powered By ConvertKit