Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht herderstasje

Herderstasje, Capsella bursa-pastoris, beursjeskruid, tasjeskruid, moederstasje, lepeltjesdief
Herderstasje, Capsella bursa-pastoris, beursjeskruid, tasjeskruid, moederstasje, lepeltjesdief, shepherd's purse

Geneeskracht van herderstasje

De bovengrondse gedeelte van het herderstasje bevat de inhoudsstoffen fumaarzuur en sulforafaan met antioxidante werking, verder bevat het herderstasje fenolen en flavonoïden met ontstekingswerende eigenschappen.

Het herderstasje wordt voornamelijk toegepast bij bloedingen, stimuleert de spieren en het bevordert de contractie (samentrekkingen) van de baarmoeder.

De jonge rozetbladeren smaken als waterkers en bevatten veel vitamine A, vitamine B's en vitamine C. De jonge blaadjes zijn lekker als alternatief voor slablad en kunnen verwerkt worden zoals spinazie. De jonge bloeiende toppen en de zaden kunnen rauw of gekookt gegeten worden, de zaadjes smaken zoet en kunnen tot meel vermaalt worden. De wortel kan als vervanging van gember gebruikt worden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het herderstasje

Herderstasje werkt bloedstelpend bij baarmoederbloedingen, bevordert de baarmoedercontractie en werkt ontstekingsremmend.
Herderstasje wordt vooral aangewend tegen bloedingen.

Waarvoor kan het herderstasje gebruikt worden

Dosering van het herderstasje

  • De juiste dosis voor herderstasje is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor herderstasje vast te stellen.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van het herderstasje

  • Niet te gebruiken tijdens de zwangerschap wegens de weeën opwekkende werking, kan wel van nut zijn tijdens en na de bevalling.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit