Doorgaan naar hoofdcontent

Keelontsteking natuurlijk behandelen

Keelontsteking, keelpijn, amandelontsteking

Andrographis paniculata

Kalmegh (andrographis) heeft een weerstandsverhogende (immuunsysteem) werking en staat bekend om zijn medicinale werking bij luchtwegenaandoeningen. Ideaal bij keelontsteking, verkoudheid en sinusitis. Kalmegh verlaagt koorts en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Anijs

Anijsolie heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en kan bescherming bieden tegen schadelijke bacteriestammen. Shikiminezuur gecombineert met quercetine zijn samen instaat om de productie van immuuncellen aanzienlijk te verhogen.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Echinacea

Echinacea stimuleert het afweersysteem tegen infecties veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen. Daardoor kan echinacea ondersteunend helpen bij een verkoudheid, griep, ontstoken luchtwegen, bronchitis, amandelontsteking, mondslijmvliesontsteking, tandvleesontsteking, strottenhoofdontsteking, middenoorontsteking, sinusitis, kinkhoest en chronische luchtwegeninfecties.

Grove den

Grove dennenolie (Pinus sylvestris) kan toegepast worden bij luchtwegaandoeningen.

Heemst

Heemst (Althaea officinalis) heeft hoestremmende eigenschappen en heeft het vermogen om slijm op te lossen, hierdoor kan heemst irritatie van de keel verminderen, zwelling in de lymfeklieren verminderen, het genezingsproces versnellen en droge hoest verminderen. Dit is een reden waarom heemst-extract wordt toegevoegd aan veel hoestsiropen en keelpastilles, het is één van de meest effectieve natuurlijke hoestmiddelen. Heemst wordt toegepast bij ontstekingen van mond- en keelslijmvlies, bij prikkelhoest en werkt ontstekingsremmend.

Hyssop

Hyssop olie verlicht spasmen in de luchtwegen, kalmeert hoest kalmeert, werkt, maakt het slijm los in de luchtwegen. Deze eigenschappen helpt bij het genezen van infecties door verkoudheid en het helpt bij de behandeling van ademhalingsaandoeningen. Hoesten is een veel voorkomende reactie van het ademhalingsstelsel om schadelijke microben, stof of irriterende stoffen te verdrijven. Hyssop kan ook helpen tegen keelpijn.

Kattenklauw

Kattenklauw (cat's claw) verbetert de weerstand, werkt antiviraal, antibacterieel, werkt tegen virussen, bacteriën en schimmels. T-cellen (T-lymfocyten) nemen in aantal toe als men kattenklauw gebruikt. Deze cellen schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe. Kattenklauw kan ingezet worden bij onder andere allergieën, neurodermitis (huidaandoening met lichte zenuwstoornissen), amandelontsteking (keelinfectie), neusinfectie, oorinfectie, sinusitis, bronchitis, verkoudheid, griep, reumatische aandoeningen, artritis, artrose, fibromyalgie, bursitis (slijmbeursontsteking), spierpijn, beenderpijn (botpijn), abcessen, herpes genitalis, Epstein-barr virus, ziekte van Pfeiffer en gordelroos.

Klaproos

Klaproos werkt verzachtend op de luchtwegen.

Knoflook

Knoflook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Koningskaars

Koningskaars (toorts) helpt het slijm uit het lichaam te verwijderen en kan de ontstoken luchtwegen kalmeren. Koningskaars kan ondersteunend helpen bij infecties aan de bovenste luchtwegen, waaronder bronchitis, droge hoest, keelpijn, heesheid en keelontsteking (angina).

Pau D'arco

Pau d’arco heeft immuunstimulerende effecten en zijn deels toe te schrijven aan de sterke antimicrobiële effecten. Er is een grote groep ziekteverwekkende bacteriën waartegen Pau d'arco effectief is gebleken en helpt bij diverse infectieziekten zoals amandelontsteking.

Pelargonium sidoides

Pelargonium sidiodes activeert bepaalde stoffen van het immuunsysteem, is in staat virussen te bestrijden en beschermt de lichaamscellen tegen vernietiging en activeert tegelijkertijd de lichaamseigen virusafweer, is matig actief tegen bacteriën. Pelargonium helpt slijmen oplossen, beschermt het slijmvlies van de luchtwegen. Helpt ondersteunend bij virale infecties, chronische bronchitis, amandelontsteking, sinusitis, keelpijn, verkoudheid, griep, neusverkoudheid, middenoorontsteking.

Smalle weegbree

Smalle weegbree (Plantago lanceolata) verzacht ontstoken slijmvliezen van de luchtwegen, vermindert de hoestprikkel en bevordert het ophoesten van slijm.

Tijm

Tijmolie stimuleert het opgeven van slijm bij hoesten en gaat hoesten tegen. Tijmolie werkt sterk antimicrobieel tegen allerlei bacteriën, virussen en schimmels, kan toegepast worden bij luchtweginfecties.

Vitamine D

Vitamine D tekort in de vroege kinderjaren is geassocieerd met een verhoogde kans op astma, een piepende ademhaling, netelroos, eczeem en allergieën. Een vitamine D-tekort is gerelateerd aan een verhoogde kolonisatie van schadelijke bacteriën in de bovenste luchtwegen en een verhoogde kans op ernstige luchtweginfecties. Beiden zijn risicofactoren voor het ontstaan van astma. Wat is keelontsteking
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Pau d'arco bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit