Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht grove den

Grove den, Pinus sylvestris, den, grove pijn, gewone den, pijnboom, denneboom, scotch pine
Grove den, Pinus sylvestris, den, grove pijn, gewone den, pijnboom, denneboom, scotch pine

Geneeskracht van grove den

Grove dennenolie (Pinus sylvestris) bevat actieve bestanddelen die bacteriën, schimmels, gisten en virussen kunnen doden. Grove dennenolie werkt luchzuiverend en uitermate geschikt om ruimtes te ontsmetten, omgevingen te reinigen van bacteriën, schimmels, ziekteverwekkers en gisten.

Grove dennenolie is gunstig als een natuurlijke remedie tegen astma, als middel tegen hoest en kan allergieën, luchtweginfecties en verkoudheden verlichten.

Als ontgiftend ingrediënt en natuurlijk ontsmettingsmiddel wordt grove dennenolie vaak gebruikt in massageoliemengsels, huishoudelijke schoonmaakproducten en luchtverfrissers.

Dennenolie is nauw verwant aan eucalyptusolie in termen van plantensoorten en voordelen, dus ze kunnen enigszins onderling uitwisselbaar worden gebruikt en worden beide als opbeurend beschouwd. Een geweldige manier om nog meer voordeel te halen uit dennenolie is door het te combineren met eucalyptus- of citrusoliën, die allemaal op dezelfde manier werken om ontstekingen te bestrijden, bacteriën en geuren te elimineren, je humeur te verbeteren en het bewustzijn te vergroten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van grove den

Grove dennenolie kan toegepast worden bij reumatische klachten en spier- en zenuwpijnen, door de bloedstroom te stimuleren en ontstekingen te verminderen.

Grove dennenolie kan toegepast worden bij luchtwegaandoeningen.
Grove dennenolie (Pinus sylvestris) heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is vooral werkzaam tegen verschillende soorten bacteriën en wordt in de fytotherapie vooral bij luchtwegaandoeningen ingezet.

Waarvoor kan grove den gebruikt worden

Dosering van grove den

  • De juiste dosis voor den is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor den vast te stellen.
Pinus sylvestris olie bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van grove den

  • Niet geven bij zwangerschap, vanwege een mogelijke baarmoederstimulerende werking.
  • De etherische olie niet gebruiken bij spastische aandoenigen van de luchtwegen: astma, kinkhoest, ze kan spasmen van de bronchiën versterken.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit