Geneeskracht van anijs
Het zaad van anijs en minder vaak de wortel en het blad, worden gebruikt.Anijs bevat inhoudsstoffen die oestrogeenachtige effecten kunnen hebben en inhoudsstoffen die kunnen fungeren als insecticiden.
Anijs kan toegepast worden bij maag- en darmklachten, bronchitis en keelontsteking.
Inhoudsstoffen van anijs
Linalool
- Is een acyclisch monoterpeen-alcohol en heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Vitamine C
- Naast een hoog gehalte aan antioxidanten, ondersteunt vitamine C de gezondheid van het immuunsysteem en beschermt het tegen infecties en ziekten.
Shikiminezuur
- Heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en shikiminezuur wordt gebruikt als grondstof voor griepmedicijnen.
Anethol
- Is een fyto-oestrogeen.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van anijs
Anijs heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en kan bescherming bieden tegen schadelijke bacteriestammen. Shikiminezuur gecombineerd met quercetine zijn samen instaat om de productie van immuniteitscellen aanzienlijk te verhogen.Waarvoor kan anijs gebruikt worden
Dosering van anijs
- De juiste dosis voor anijs is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor anijs vast te stellen.
Bijwerkingen en waarschuwingen van anijs
- Gebruik de Chinese anijs en niet de Japanse anijs, die giftig is!
- Soms zijn er allergische reacties van de huid, de luchtwegen of het maag- darmkanaal.
- Er is onvoldoende bewijs om de veiligheid van anijs te garanderen bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
- Niet gebruiken bij bekende allergie.
Index
AandoeningenSupplementen en extracten
Synoniemen
Pimpinella anisum, groene anijs, windzaad, anies, nieszaad, wilde pimpernel, anise, star aniseHerkomst anijs
- Middellandse Zeegebied
- West-Azië
Reacties