Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht koningskaars

Koningskaars, toorts, Verbascum thapsus, toortsbloem, mullein

Koningskaars, Verbascum thapsus, koningskaars, toorts, toortsbloem, mullein

Geneeskracht van koningskaars

Vooral de bloemblaadjes en meeldraden van koningskaars (toorts) bevatten de werkzame stoffen saponinen, flavonoïden, carotenoïden, tannines, terpenoïden, fenylethanoïde glycosiden, Iridoid-glycosiden, koolhydraten, eiwitten, vetten en oliën.

Koningskaars heeft antibacteriële en antivirale activiteiten en wordt vooral aangewend bij luchtwegaandoeningen veroorzaakt door virussen en sommige bacteriën.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van koningskaars

Koningskaars is een krachtig ontsmettingsmiddel, dat zowel inwendig als uitwendig gebruikt kan worden om infecties te bestrijden. Inwendig kent koningskaars toepassingen bij ontsteking in de oren, dikke darm, urinewegen en nieren. Uitwendig kan koningskaars toegepast worden bij huidinfecties.

Koningskaars heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het verschillende soorten ziekteverwekkende bacteriën, waaronder Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis en Escherichia coli kan bestrijden.

Koningskaars helpt het slijm uit het lichaam te verwijderen en kan de ontstoken luchtwegen kalmeren. Koningskaars kan ondersteunend helpen bij infecties aan de bovenste luchtwegen, waaronder bronchitis, droge hoest, keelpijn, heesheid en keelontsteking (angina).

Koningskaars wordt als extract vooral aangewend om infecties te bestrijden aan de luchtwegen, urinewegen, nieren en darmen.

Waarvoor kan koningskaars gebruikt worden

Dosering van koningskaars

  • De juiste dosis voor koningskaars is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor koningskaars vast te stellen.
Koningskaars bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van koningskaars

  • Koningskaars extract is veilig in gebruik voor een korte periode.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit