Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht klaproos

Klaproos, Papaver Rhoeas, stinkrozen, slaaproos, kollenloem, red corn poppy
Klaproos, Papaver Rhoeas, stinkrozen, slaaproos, kollenloem, red corn poppy

Geneeskracht van klaproos

De bloembladen van de klaproos bevatten de belangrijkste inhoudsstoffen papaverine, rhoeadine, isorhoeadine, rhoeagenine, anthocyanine, meconzuur, cyanidol), polysachariden en tannines.

De alkaloïden in de klaproos zijn vergelijkbaar, maar niet identiek aan die in de papaver. Ze hebben een veel zwakker effect en worden als niet verslavend beschouwd.

De zaden (maanzaad) van de klaproos zijn niet gevaarlijk, ze bevatten niet de alkaloïden, die wel in andere delen van de klaproos voorkomen, ze hebben een nootachtige smaak en worden gebruikt in brood, gebak en als versiering. De zaden worden ook in vleesgerechten gebruikt.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van klaproos

Klaproos werkt verzachtend op de luchtwegen, werkt slaapverwekkend, bevordert het zweten en stimuleert de stofwisseling.
Klaproos werkt verzachtend op de luchtwegen en heeft een slijmoplossende werking. Klaproos heeft het een rustgevende en slaapverwekkende werking.

Waarvoor kan klaproos bij gebruikt worden

Dosering van klaproos

  • De juiste dosis voor klaproos is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor klaproos vast te stellen. Maar neem zeker niet meer dan 1,5 gram bloemblaadjes per dag.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van klaproos

  • Bij overdreven dosering kunnen intoxicatieverschijnselen optreden door de alkaloïden zoals diarree, kolieken, misselijkheid, koorts met roodheid en congestie van het gezicht en hallucinaties.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit