Doorgaan naar hoofdcontent

Alcoholisme natuurlijk behandelen

Alcoholisme, alcoholverslaving, drankzucht, verslaving, alcoholist, alcoholicus

Kudzu

Kudzu vermindert de schadelijke gevolgen van alcohol, beschermt de lever tegen alcohol en gifstoffen, bevordert het herstel van leverweefsel, beschermt het zenuwweefsel tegen de gevolgen van alcohol. Daïdzeïne (een inhoudsstof van kudzu) bevordert de omzetting van acetaldehyde (giftig afvalproduct van alcohol), in het onschuldige acetaat en vermindert het verlangen naar alcohol.

L-Cysteine

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) speelt een cruciale rol in het ontgiftingsmechanismen van ons lichaam. Giftige metalen putten glutathionspiegels uit. L-cysteïne kan worden gebruikt om bijwerkingen te helpen voorkomen die worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol), drugs (bijvoorbeeld alcohol) en giftige chemicaliën, door de glutathionspiegels te herstellen.

L-glutamine

L-glutamine werkt ondersteunend bij ontwenningsverschijnselen van alcoholisme en verslavingen in het algemeen. Glutamine helpt de stemming te verbeteren, wat een belangrijke rol speelt bij het doorbreken van een verslavingscyclus. Een alcoholverslaving zorgt ervoor dat het lichaam niet voldoende glutamine kan produceren.

L-glutathion

L-glutathion is veelvuldig aanwezig in de lever, een lage glutathionspiegel leidt tot een verminderde leverfunctie. Doordat glutathion zich in de lever bindt aan vetoplosbare toxines zoals zware metalen, oplosmiddelen en sommige pesticiden, worden deze wateroplosbaar gemaakt, zodat ze met de urine kunnen worden uitgescheiden. Wanneer dit niet zou gebeuren, hoopt de toxiciteit op en treedt ernstige hypoxie op (zuurstoftekort) in de levercellen. Als deze toestand van zuurstoftekort langer aanhoudt kan dat de conditie van de lever ernstig verzwakken. Bij levercirrose of leverschade door alcoholgebruik is de concentratie glutathion in plasma en erytrocyten abnormaal laag en is de aanwezige glutathion vrijwel uitsluitend in geoxideerde vorm aanwezig.

Mariadistel

Mariadistel helpt ondersteunend bij het voorkomen van leverschade door toxische inwerking, acute en chronische leveraandoeningen, stimuleert de groei van nieuwe en gezonde levercellen, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het glucosegehalte, blokkeert de giftige effecten van glucose op de nieren, verbetert de insulineresistentie en speelt een belangrijke rol bij de controle van glucose in de lever. Mariadistel helpt ondersteunend bij virale leverontsteking, geelzucht, chronische alcoholische hepatitis, ontoereikende functie van de lever, levercirrose veroorzaakt door alcohol, levercirrose bij diabetische patiënten, leververvetting, leverzwelling, galblaasontsteking, galkolieken en voedselvergiftiging.

Niacine

Niacine (vitamine B3) is belangrijk voor het normaal functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel, wordt ingezet bij psychische aandoeningen waaronder seniliteit, alcoholisme en drugsverslaving.

Schisandra

Schisandra beschermt de lever tegen schade, bevordert de leverwerking, bevordert het herstel van levercellen. Beschermt tegen leverontsteking door alcoholische of chemische oorsprong.

Thiamine

Thiamine (vitamine B1) werkt preventief tegen het syndroom van Korsakov door alcoholmisbruik.
Silymarine bestanddeel uit mariadistel beschermt de lever, wordt vooral gebruikt voor de behandeling van schade aan de levercellen, ontstaan als gevolg van excessief alcoholgebruik. Het verhoogt het glutathiongehalte en het glutathionperoxidasegehalte.
Wat is alcoholisme
Ontwenningsverschijnselen
Mariadistel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit