Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht sarsaparilla

Sarsaparilla, Smilax officinalis, Smilax Ornata, Smilax regelii, Smilax glabra roxb, struikwinde
Smilax officinalis, Smilax Ornata, Smilax regelii, Smilax glabra roxb, struikwinde

Geneeskracht van sarsaparilla

De wortel van sarsaparilla bevat steroïde saponinen, zoals sarsasapogenine. Steroïde saponinen fungeren als precursor voor bijnierschorshormonen en geslachtshormonen en kunnen bij een tekort ook de werking van deze hormonen ondersteunen.

Verder bevat sarsaparilla de inhoudstof beta-sitosterol (β-sitosterol), dat een ontstekingsremmende werking heeft.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sarsaparilla

Sarsaparilla bindt zich aan endotoxinen in het maagdarmkanaal. Endotoxinen zijn chemicaliën die zijn opgeslagen in cellen (vooral bacteriële cellen) die in de bloedbaan worden afgegeven en bijdragen aan problemen zoals leverziekte, psoriasis, koorts en ontstekingsprocessen. Sarsaparilla kan hierdoor de ontgifting van het lichaam bevorderen. Sarsaparilla heeft de potentie om levercellen te helpen beschermen en kan nuttig zijn bij het voorkomen van leverziekte, groei van kankercellen en andere problemen die verband houden met toxiciteit.

Sarsaparilla bevat saponinen en plantensteroïden, die de natuurlijke reproductieve hormonen en groei-steroïden na kunnen bootsen, waaronder oestrogeen en testosteron. Sarsaparilla bevat geen groeihormonen, maar kan de hormoonproductie wel helpen reguleren door ontstekingen te verminderen en de leverfunctie te verbeteren. Dit kan leiden tot secundaire voordelen, zoals hulp bij spiergroei, libido en seksuele functie.

Sarsaparilla kan helpen om zwellingen, jeuk, roodheid en de vorming van vlekken te verminderen bij huidproblemen. Astilbine-flavonoïde-isolaten uit sarsaparilla, zijn actieve verbindingen die verantwoordelijk zijn voor immunosuppressieve activiteiten en remming van geactiveerde T-lymfocyten die huidontsteking veroorzaken. Sarsaparilla is effectief voor het bestrijden van symptomen van dermatofyten infecties (parasitaire infecties veroorzaakt op de huid, haar of nagels).
Sarsaparilla bevat krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen die helpen bij het vernietigen van schimmels, bacteriën en mogelijk kankercellen.

Waarvoor kan sarsaparilla gebruikt worden

Dosering van sarsaparilla

  • De juiste dosis sarsaparilla is afhankelijk van leeftijd en de gezondheid van de gebruiker. Er is onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikt dosering voor sarsaparilla te bepalen. 
Sarsaparilla bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van sarsaparilla

  • Niet geven bij zwangerschap en wanneer men borstvoeding geeft (wegens gebrek aan studies).
  • Er zijn slechts zeer zelden bijwerkingen gemeld, maar het is mogelijk dat men bij het gebruik van sarsaparilla tekenen van een allergische reactie of maagirritatie ervaart.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit