Doorgaan naar hoofdcontent

Oestrogeenspiegel natuurlijk normaliseren

Oestrogenen, oestrogeen, oestradiol, estradiol, oestron en oestriol

DIM

DIM (diindolylmethaan) kan het oestrogeenmetabolisme in gunstige zin beïnvloeden zowel bij vrouwen als bij mannen. DIM zorgt dat oestrogeenmetabolieten zich beter kunnen binden aan specifieke eiwitten, waardoor hormonale schommelingen die symptomen van de menopauze veroorzaken, kunnen stabiliseren.

Dong quai

Dong quai (Chinese engelwortel) kan de symptomen die ontstaan bij de overgangsklachten zoals opvliegers en overmatig zweten, verminderen omdat dong quai een lichte oestrogene werking heeft en hierdoor de hormoonspiegels kan normaliseren.

Hop

8-Prenylnaringenine (hopeïne) een inhoudsstof uit hop (Humulus lupulus), helpt de symptomen van hormonale veranderingen te verminderen, die optreden als gevolg van de menopauze.

Maca

Maca is een adaptogene plant (adaptogenen spelen in op de behoefte van het lichaam). Maca stimuleert de lichaamseigen aanmaak van oestrogenen. Maca zelf bevat geen fyto-oestrogenen en daarom een veilig alternatief. Vanwege de adaptogene eigenschappen en regulerende functie van maca op de hormoonklieren is het een belangrijke kandidaat voor de holistische behandeling van peri- en postmenopauzale klachten.

Rode klaver

Rode klaver bevat isoflavonen (fyto-oestrogenen) die omgezet kunnen worden in natuurlijke oestrogenen en zich kunnen binden aan de menselijke oestrogeenreceptoren en daardoor kan rode klaver de botresorptie (onttrekking van calcium uit het botweefsel ) onderdrukken, de botvorming stimuleren bij vrouwen in de menopauze en het stimuleren van onderontwikkelde borsten (te kleine borsten) en de borsten vooral verstevigen.

Sarsaparilla

Sarsaparilla bevat saponinen en plantensteroïden, die de natuurlijke reproductieve hormonen en groei-steroïden na kunnen bootsen, waaronder oestrogeen en testosteron. Sarsaparilla bevat geen groeihormonen, maar kan de hormoonproductie wel helpen reguleren door ontstekingen te verminderen en de leverfunctie te verbeteren. Dit kan leiden tot secundaire voordelen, zoals hulp bij spiergroei, libido en seksuele functie.

Soja

Sojabonen bevatten een belangrijke bron van isoflavonen (isoflavonoïden) of fyto-oestrogenen, deze zijn qua structuur vergelijkbaar met het hormoon oestrogeen en kunnen in het lichaam de receptoren van het lichaamseigen oestrogeen innemen.

Wilde yam

Het is niet bewezen dat diosgenine een inhoudsstof uit wilde yam gebruikt kan worden als precursor (voorloper) voor de lichaamseigen oestrogeen.

Zilverkaars

Zilverkaars (Cimicifuga racemosa) stimuleert de neurotransmitters van het zenuwstelsel en bindt zich aan de oestrogeenreceptoren. Zilverkaars vangt een oestrogeengebrek op bij tekorten en fungeert als een zwak oestrogeen, vermindert de progesteronproductie ten voordele van oestrogeen.

Wat is oestrogeen
Mogelijke symptomen te weinig oestrogeen
Mogelijke symptomen teveel oestrogeen
Hop bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit