Doorgaan naar hoofdcontent

Groeihormoonspiegel natuurlijk normaliseren

Groeihormoon

L-arginine

L-arginine stimuleert de groeihormoonproductie en wordt vaak toegepast ter bevordering van het lichamelijk herstel na intensieve belasting. L-arginine heeft de potentie om de groeihormoonspiegel met minstens 100 % te verhogen bij een lichaam in rust en geeft een toename van de groeihormoonspiegel met maar liefst 300 % tijdens lichaamsbeweging. L-arginine stimuleert de hypofyse om de voorraad groeihormoon in het bloed te lozen. Het groeihormoon wordt 's nachts aangemaakt daarom neem je L-arginine het best in, juist voor het slapen gaan, op nuchtere maag.

L-Citrulline

L-citrulline wordt in de nieren omgezet in L-arginine en heeft een beter absorptievermogen. L-citrulline kan de plasma-argininespiegels effectiever verhogen dan L-arginine zelf. Voor langdurige gezondheidsgerelateerde suppletie is L-citrulline mogelijk een betere suppletie-optie dan L-arginine. L-citrulline geeft een toename van het circulerende groeihormoon.

L-glycine

L-glycine stimuleert de afscheiding van het groeihormoon, hierdoor kan het de afbraak van spiermassa en verlies van kraakbeen in de gewrichten voorkomen en kan het zorgen voor meer energie, de fysieke prestaties verbetert en mentale vermogens optimaliseren. L-glycine wordt gebruikt tijdens de biosynthese van creatine, dat spieren een directe brandstofbron biedt om schade te herstellen en om sterker terug te groeien. L-glycine helpt ook cellen van energie te voorzien dankzij de rol bij de omzetting van voedingsstoffen, het helpt spierweefsels te voeden en het uithoudingsvermogen, de kracht en de prestaties te verbeteren.

L-ornithine

L-ornithine bevordert de synthese van het groeihormoon. Naarmate de leeftijd stijgt, produceert de hypofyse steeds minder groeihormoon. Daardoor wordt de capaciteit om te regenereren (bijvoorbeeld bindweefsel, musculatuur, botweefsel, wondgenezing) steeds minder.

Sarsaparilla

Sarsaparilla bevat saponinen en plantensteroïden, die de natuurlijke reproductieve hormonen en groei-steroïden na kunnen bootsen, waaronder oestrogeen en testosteron. Sarsaparilla bevat geen groeihormonen, maar kan de hormoonproductie wel helpen reguleren door ontstekingen te verminderen en de leverfunctie te verbeteren. Dit kan leiden tot secundaire voordelen, zoals hulp bij spiergroei, libido en seksuele functie.
Het natuurlijk verhogen van de groeihormoonspiegel kan door een beter slaappatroon, leverontgifting, het nemen van de supplementen L-arginine/L-citrulline en voldoende lichaamsbeweging.
Wat is groeihormoon
Mogelijke symptomen te weinig groeihormoon
Mogelijke symptomen teveel groeihormoon
L-arginine/L-citrulline bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit