Doorgaan naar hoofdcontent

Nagelaandoeningen natuurlijk behandelen

Nagelaandoeningen, broze zwakke afbrekende nagels

Agrimonie

Agrimonie (Agrimonia Eupatoria) bevat tannines die de weerstand versterken, kiezelzuur (silicium) een essentieel spoorelement nodig bij de vorming van bindweefsel en gunstig voor het haar, de huid en nagels.

Biotine

Biotine tekort gaat gepaard met huidafwijkingen zoals: bleekheid, schilferige huid (meestal rond ogen, neus en mond), dermatitis (ontsteking van de huid), gespleten haar, broos haar en dunner worden van het haar, verlies van haarkleur en broze nagels. Biotine kan de huid beschermen tegen acne, schimmelinfecties, uitslag, ernstige droogte en barsten.

Borage

Borage (bernagie) olie bevat GLA (gammalinoleenzuur) dat in de celwanden van de huid aanwezig is en ondersteunt de vochtbalans en de elasticiteit ervan. GLA is van belang voor het behoud van een gezonde huid en de groei van huidcellen, ondersteunt de conditie en de vochtbalans van de huid, verzorgt de gevoelige, droge, ruwe en schrale huid en bevordert de nagel- en haarstructuur.

Heermoes

Heermoes is een rijke bron van een organische silicium, een mineraal dat is gekoppeld aan haargroei, een gezondere huid en nagels. Silicium geeft het haar glans en de huid zachtheid. Heermoes herstelt, versterkt en versoepelt de huid, haar en nagels en kan afbrekende en scheurende nagels, splitsende haren, dun haar en haarverlies verminderen.

IJzer

IJzer speelt een rol bij nagelaandoeningen zoals bij holle nagels (lepeltjesnagels, deuk in nagel), dat kan duiden op een ijzertekort, terwijl de nagels bij ademhalingsstoornissen of hartaandoeningen bol staan en de vingertoppen zich verbreden (trommelstoknagels).

MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) brengt zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat kan zorgen voor sterke nagels, haar en een gezondere huid met minder kans op littekenvorming.

Kokos

Kokosolie versterkt de nagels, vermijdt splijten en verzorgt de nagelriemen.

L-cysteine

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) is een bouwstof bij de vorming van huid, haar en nagels omdat het onderdeel is van keratine.

Sarsaparilla

Sarsaparilla kan helpen om zwellingen, jeuk, roodheid en de vorming van vlekken te verminderen bij huidproblemen. Astilbine-flavonoïde-isolaten uit sarsaparilla, zijn actieve verbindingen die verantwoordelijk zijn voor immunosuppressieve activiteiten en remming van geactiveerde T-lymfocyten die huidontsteking veroorzaken. Sarsaparilla is effectief voor het bestrijden van symptomen van dermatofyten infecties (parasitaire infecties veroorzaakt op de huid, haar of nagels).

Silicium

Kiezelzuur (silicium) is te vinden in de huid, haar en nagels, een gebrek aan silicium veroorzaakt zwakke, broze nagels (die meteen afbreken), droog, dof haar en rimpels. Broze nagels zijn de eerste tekenen van een storing in het calciumgehalte en een gebrek aan silicium. Organisch silicium herstelt nagels snel (2 tot 3 weken). Het verhoogt de hardheid van de nagels en maakt ze glanzender en minder breekbaar.

Vitamine B12

Een tekort aan vitamine B12 ontwikkelt zich langzaam, het kan jaren duren vooraleer me de symptomen ontwikkelt zoals zwakke nagels, slechte conditie van het haar en haaruitval.

Waterkers

Waterkers is goed voor het haar, huid en nagels, omdat waterkers vol zitten met voedingsstoffen zoals calcium, magnesium en kalium, die allemaal cruciaal zijn voor de gezondheid van het haar, huid en nagels.

Zink

Zink tekort kan de conditie van de nagels verslechteren. Herkenbare verschijnselen van zink tekort zijn meerdere witte vlekken en lijnen op de nagels.

Wat zijn nagelaandoeningen
Huid, haar en nagels supplementen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit