Doorgaan naar hoofdcontent

Koorts natuurlijk behandelen

Koorts

Duizendguldenkruid

Duizendguldenkruid bevat inhoudsstoffen met ontstekingsremmende en koortswerende eigenschappen.

Probiotica

Probiotica heeft bij preventief gebruik een krachtig effect op het immuunsysteem door het versterken van zowel de cellulaire als de humorale immuunrespons. De darm is het grootste immuunorgaan van het lichaam. Verbetering van de darmflora in de dunne darm heeft een zeer positief effect op de conditie van het afweersysteem. Probiotica blijkt een acute infectie aan de bovenste luchtwegen te kunnen helpen voorkomen, vermindert de symptomen van griep en verkoudheid: minder last van koorts, hoesten en ontstoken neusslijmvliezen.

Schietwilg

Salicine een inhoudsstof van schietwilg (Salix alba) werkt koortsremmend en in hogere doses ontstekingsremmend. Bij een infectie door virussen kan een ontstekingsreactie ontstaan, die samengaat met koorts en pijn. Deze verschijnselen kunnen onder andere optreden bij griep.

Sarsaparilla

Sarsaparilla bindt zich aan endotoxinen in het maagdarmkanaal. Endotoxinen zijn chemicaliën die zijn opgeslagen in cellen (vooral bacteriële cellen) die in de bloedbaan worden afgegeven en bijdragen aan problemen zoals leverziekte, psoriasis, koorts en ontstekingsprocessen. Sarsaparilla kan hierdoor de ontgifting van het lichaam bevorderen. Sarsaparilla heeft de potentie om levercellen te helpen beschermen en kan nuttig zijn bij het voorkomen van leverziekte, groei van kankercellen en andere problemen die verband houden met toxiciteit.

Reacties

    Powered By ConvertKit