Doorgaan naar hoofdcontent

Psoriasis natuurlijk behandelen

Psoriasis

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Cayenne peper

Cayenne olie of zalf heeft het vermogen om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder de droge, jeukende huid van psoriasis.

Driekleurig viooltje

Driekleurig viooltje werkt zuiverend en kan zowel inwendig als uitwendig toegepast worden voor elke huidaandoening (psoriasis, acne), maar ook voor auto-immuunziekten en oedeem.

Grote klis

Grote klis kalmeert en helpt ondersteunend bij veel voorkomende huidproblemen door de bloedzuiverend werking en de uitscheiding van toxische stoffen te bevorderen, werkt infectiewerend en schimmelwerend en regelt de talgproductie van de huid. Grote klis werkt ondersteunend bij hardnekkige huidaandoeningen als psoriasis, eczeem, schilferende huidaandoeningen, vette huid, dermatitis, impetigo, droge en schrale huid, jeuk en kloven geeft klis vaak verlichting en verbetering van de klachten.

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof van kurkuma remt zowel acute als chronische ontstekingsprocessen. Dit is vooral te danken aan het feit dat curcumine ontstekingsbevorderende arachidonzuur-stofwisselprodukt tegengaat (arachidonzuur behoord tot de familie van Omega 6-vetzuren). Ook remt curcumine de geactiveerde NF-kB (nuclear factor kappa B). NF-kB ligt aan de basis van chemische reacties waarmee het lichaam zich beschermt tegen verwondingen, infecties en schadelijke stoffen. Als NF-kB wordt geactiveerd, dan schiet het verdedigingsmechanisme van de cel in actie. Wanneer NF-kB niet in toom wordt gehouden, keert het verdedigingsmechanisme van het lichaam zich tegen zichzelf. Er is bijna geen gezondheidsprobleem waarin NF-kB geen belangrijke rol speelt: auto-immuunziekten, allergieën, ...

Mariadistel

Mariadistel helpt ondersteunend bij het voorkomen van leverschade door toxische inwerking, acute en chronische leveraandoeningen, stimuleert de groei van nieuwe en gezonde levercellen, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het glucosegehalte, blokkeert de giftige effecten van glucose op de nieren, verbetert de insulineresistentie en speelt een belangrijke rol bij de controle van glucose in de lever. Mariadistel helpt ondersteunend bij virale leverontsteking, geelzucht, chronische alcoholische hepatitis, ontoereikende functie van de lever, levercirrose veroorzaakt door alcohol, levercirrose bij diabetische patiënten, leververvetting, leverzwelling, galblaasontsteking, galkolieken en voedselvergiftiging.

Paardenbloem

Paardenbloem kan ondersteunend helpen bij de behandeling van psoriasis door de leverfunctie te verbeteren.

Probiotica

Probiotica heeft ontstekingsremmende eigenschappen, vooral lactobacillusbacteriën en bifidobacteriën hebben de potentie om huidaandoeningen te verminderen zoals eczeem, psoriasis, acne, abcessen en aften. Ook de oorzaak van haarverlies kan soms te vinden zijn in een slechte maag- en darmwerking. Wanneer bijvoorbeeld de maag onvoldoende maagzuur en pepsine (een belangrijk eiwitsplitsend enzym) aanmaakt, gaan veel voedingsstoffen verloren. Hierbij gaat het voornamelijk om aminozuren (de bouwstenen van eiwitten), mineralen en B-vitaminen zoals foliumzuur en vitamine B12. Vaak uiten de eerste klachten zich dan in de huid, haren en/of nagels, omdat zij voor onze gezondheid het minst essentieel zijn. Vitale organen, zoals het hart en de hersenen, staan immers vooraan bij de verdeling van schaarse voedingsstoffen. Dunner wordend haar gaat daarom vaak samen met brosse, afbrokkelende nagels.

Sarsaparilla

Sarsaparilla bindt zich aan endotoxinen in het maagdarmkanaal. Endotoxinen zijn chemicaliën die zijn opgeslagen in cellen (vooral bacteriële cellen) die in de bloedbaan worden afgegeven en bijdragen aan problemen zoals leverziekte, psoriasis, koorts en ontstekingsprocessen. Sarsaparilla kan hierdoor de ontgifting van het lichaam bevorderen. Sarsaparilla heeft de potentie om levercellen te helpen beschermen en kan nuttig zijn bij het voorkomen van leverziekte, groei van kankercellen en andere problemen die verband houden met toxiciteit.

Smalle weegbree

Smalle weegbree (Plantago lanceolata) verzacht de geïrriteerde huid, werkt jeukwerend omdat het allergische reacties op te huid vermindert.

Vitamine D

Mogelijk helpt lichttherapie bij psoriasis omdat de hoeveelheid vitamine D in het lichaam doet stijgen.

Vitamine E

Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel vitamine E in het lichaam significant kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid. Vitamine E (creme, olie of balsem) verbetert de conditie van de huid (elasticiteit, droogheid, ruwheid, schraalheid). De huid wordt terug elastischer, minder droog, ruwheid en schraalheid van de huid verdwijnt en rimpels worden minder uitgesproken.

Wat is psoriasis
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Mariadistel bij bol.com
Middelen die ondersteunend werken bij psoriasis

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit