Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht fosfatidylserine

Fosfatidylserine, phosphatidylserine

Geneeskracht van fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een fosfolipide dat zowel aminozuren als vetzuren bevat. De omega 3-vetzuren EPA en DHA werken synergetisch met fosfatidylserine om de bouwstenen te vormen voor gezonde celmembranen. Ons lichaam kan zelf fosfatidylserine aanmaken, maar bij dit proces kan er vanalles mislopen, de meeste fosfatidylserine halen we uit de voeding.

Fosfolipiden die de cellen omringen, zijn essentiële moleculen die celstructuren vormen en beschermen. Fosfolipiden vormen een rij en vormen zich in 2 parallelle lagen die bekend staan als een fosfolipide dubbellaag. Dit is de laag waaruit uw celmembranen bestaan en is van cruciaal belang voor het functioneren van alle cellen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van fosfatidylserine

Fosfatidylserine heeft een belangrijke rol in de gezondheid van de hersenen, zenuwstelsel, celfunctie (bevordert de prikkeloverdracht tussen de cellen) en immuunsysteem. Fosfatidylserine kan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en dementie verminderen.

Fosfatidylserine heeft de potentie om de hersenfuncties te verbeteren, de ziekte van Parkinson gaat zeer vaak gepaard met een laag fosfatidylserinegehalte en fosfatidylserine kan helpen bij het verminderen van de symptomen, zoals slecht slapen.

Fosfatidylserine is essentieel voor het behoud van alle cellulaire activiteit, vooral in de hersenen en is goed voor het geheugen en concentratievermogen, kan helpen om beter te reageren bij spanning en inspanning, heeft een gunstige werking op oriëntatie en concentratie en kan de prikkeloverdracht tussen cellen bevorderen.

Fosfatidylserine beïnvloedt de niveaus van neurotransmitters in de hersenen die verband houden met stemming, en onderzoek heeft aangetoond dat het de ernst van depressie kan verminderen.

Fostatidylserine verbetert de hormonale respons van het lichaam op training (verlaagt de cortisolspiegel en verhoogt de testosteronspiegel bij inspanning).
Fosfatidylserine is een in vet oplosbare aminozuurderivaat dat in grote hoeveelheden in de hersenen wordt aangetroffen, waar het bijdraagt aan het cognitief functioneren. Fosfatidylserine kan het geheugen bij ouderen verbeteren en cortisol verlagen, de symptomen bij de ziekte van Alzheimer en Parkinson verminderen, de denkvaardigheid bij jonge mensen verbeteren, verbetert sportprestaties en kan helpen bij ADHD, depressie en stress.

Waarvoor kan fosfatidylserine gebruikt worden

Dosering van fosfatidylserine

  • 100 tot 200 mg 3 x per dag
Fosfatidylserine bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van fosfatidylserine

  • Kan slapeloosheid en maagklachten veroorzaken, vooral bij doses van meer dan 300 mg per dag
  • Er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het gebruik van fosfatidylserine tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit