Doorgaan naar hoofdcontent

Cortisolspiegel natuurlijk normaliseren

Cortisol, stresshormoon

Ashwagandha

Ashwagandha verlaagt de cortisolspiegel en vermindert hierdoor de symptomen van stress en maakt ons weerbaarder tegen de dagelijks stress dat we ervaren.

Fostatidylserine

Fosfatidylserine verbetert de hormonale respons van het lichaam op training (verlaagt de cortisolspiegel en verhoogt de testosteronspiegel bij inspanning).

L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) doet de cortisolgehaltes dalen en depressie bij ouderen verbeteren in veel gevallen spectaculair.

Magnesium

Te kort aan magnesium veroorzaakt een toename van de productie van cortisolhormonen in de hersenen met name door het activeren van de paraventriculaire hypothalamuskern, een deel van de hersenen dat de reacties op stress en angst controleert.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea beschikt over het vermogen om de algemene gemoedstoestand, mentale weerbaarheid en algehele vitaliteit te verbeteren. Rhodiola beschikt het vermogen om het hormoon cortisol in balans te brengen en te houden. Rhodiola kan de capaciteit van lichaam en geest vergroten om zich aan te passen aan stressvolle omgevingsfactoren en zo fysiologische schade te voorkomen.

Vitamine B5

Vitamine B5 (pantotheenzuur) verhoogt de productie van cortisol en andere bijnierhormonen. Deze hormonen helpen de stofwisseling, helpen allergieën bestrijden en zijn nuttig bij het weefselherstel. Mensen onder stress kunnen een tekort ontwikkelen aan vitamine B5. Eén van de belangrijkste en meest fundamentele functies van vitamine B5 is om ons lichaam te helpen bij het omzetten van voedsel in brandstof. Vitamine B5 helpt om koolhydraten, vetten en eiwitten om te zetten in bruikbare energie.

Zoethout

Zoethoutwortel ondersteunt de bijnier, verlengt de werking van cortisol, vermindert de uitscheiding van corticosteroïden. Zoethout werkt ondersteunend bij bijnierzwakte met uitputting.
Fosfatidylserine wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in de hersenen, waar het bijdraagt aan het cognitief functioneren. Fosfatidylserine kan het geheugen bij ouderen verbeteren en cortisol verlagen, de symptomen bij de ziekte van Alzheimer en Parkinson verminderen, de denkvaardigheid bij jonge mensen verbeteren, kan helpen bij ADHD, depressie en stress en verbetert sportprestaties.
Wat is cortisol
Mogelijke symptomen te weinig cortisol
Mogelijke symptomen teveel cortisol
Fosfatidylserine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit