Doorgaan naar hoofdcontent

ADHD natuurlijk behandelen

ADHD, ADD

DPP-IV enzym

Mensen met een probleem in de aanmaak van DPP-IV enzymen gaan meer en meer exorfine bevattend voedsel consumeren, dit kan een oorzaak zijn voor het ontstaan van een chronische aandoening zoals ADD/ADHD.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is essentieel voor het behoud van alle cellulaire activiteit, vooral in de hersenen en is goed voor het geheugen en concentratievermogen, kan helpen om beter te reageren bij spanning en inspanning, heeft een gunstige werking op oriëntatie en concentratie en kan de prikkeloverdracht tussen cellen bevorderen.

L-theanine

L-theanine vermindert angst en nervositeit bij alledaagse activiteiten. L-theanine heeft invloed op de elektrische activiteiten van de hersenen en leidt tot een toename van alfagolven. Alfagolven in de hersenen zorgen voor een betere concentratie, maar met een ontspannen gevoel.

L-tyrosine

L-tyrosine is een belangrijke bouwsteen voor zowel dopamine en noradrenaline. 2 belangrijkste neurotransmitters die een rol spelen bij de aandoening ADHD.

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens bevat dihydroxyfenylalanine, de voorloper van dopamine, zeer gunstig voor de dopaminerge circuits, deze spelen een rol bij concentratie en motivatie.

Omega 3-vetzuren

Een tekort aan omega 3-vetzuren (algenolie) in de eerste levensjaren geeft op latere leeftijd de kans op ADHD en andere psychische problemen. Serotonine speelt een voorname rol bij uiteenlopende hersenfuncties waaronder de stemming, het nemen van beslissingen, sociaal gedrag en de beheersing van impulsief gedrag. Bij autisme, ADHD, bipolaire stoornissen, schizofrenie, depressies en angststoornis worden lage concentraties van serotonine in de hersenen aangetroffen. Een adequate inname van zowel vitamine D als omega 3-vetzuren zou leiden tot een optimale productie en werking van serotonine in de hersenen wat de gunstige effecten van deze voedingsstoffen bij psychische aandoeningen kan verklaren.

Perilla

Alfa-linoleenzuur een inhoudsstof van zwarte netel (perilla) olie verbetert de werking van de celmembramen (uiterst dunne vliesjes die zorgen voor een scheiding tussen de cellen en hun omgeving), een soepele celmembraan zorgt voor een effectievere communicatie tussen hersencellen. Hierdoor kan de prikkelgeleiding verbetert en het aantal synapsen (hierdoor kunnen 2 zenuwcellen communiceren) vermeerderd worden. Perilla olie heeft een antidepressieve werking, bevordert het geestelijk prestatievermogen (leervermogen, analystisch denken, geheugen, concentratie), werkt kalmerend en bevordert de ontwikkeling van hersenweefsel.

Probiotica

Probiotica heeft invloed op de gemoedstoestand. Stress, angsten en depressief verminderen bij het nemen van 1 bepaalde bacteriestam Lactobacillus rhamnosus. Probiotica is mogelijk zinvol bij de behandeling van neuropsychiatrische aandoeningen waarbij angst en neuroinflammatoire aandoeningen (ontstekingsziekten waarin aantasting van het centraal zenuwstelsel voorkomt) een rol spelen. Probiotica heeft angstverminderende eigenschappen die mogelijk een gevolg zijn van een veranderde genexpressie van IL-1beta en 5-HT2A in de frontale cortex.

Vitamine D

Vitamine D is betrokken bij de productie en werking van serotonine in de hersenen wat gunstige effecten geeft bij uiteenlopende hersenfuncties waaronder de stemming, het nemen van beslissingen, sociaal gedrag en de beheersing van impulsief gedrag. Er worden lage concentraties van serotonine in de hersenen aangetroffen bij autisme, ADHD, bipolaire stoornissen, schizofrenie, angsten en depressies. Vitamine D speelt een rol bij overmatige slaperigheid gedurende de dag. Vitamine D-receptoren in het hersengebied zijn betrokken bij het in slaap vallen en bij het slapen in het algemeen. Vitamine D helpt bij het reguleren van het slaap-waakritme.

Walnootolie

Walnootolie bevat veel omega 3-vetzuren en kunnen daardoor gebruikt worden voor een natuurlijke behandeling bij ADHD en andere ontwikkelingsproblemen.

Zink

Zink in combinatie met een conventionele behandeling kan de hyperactiviteit en impulsiviteit bij ADHD enigszins verminderen. Zink lijkt echter de aandachtsstoornissen niet te verbeteren.
L-theanine dringt zonder problemen door de bloed-hersenbarrière en veroorzaakt in de hersenen een rustgevend effect met een verglijkbaar effect van een massage of meditatie. L-Theanine zorgt voor ontspanning, zonder dat er een slaperig gevoel ontstaat. Dit is meetbaar doordat het aantal alfa-golven in de hersenen toeneemt. L-theanine zorgt voor een toename van het GABA-gehalte in de hersenen (gamma-aminoboterzuur). Dit is een neurotransmitter die zorgt voor ontspannen gevoel van welzijn.
Wat is ADHD
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
L-theanine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit