Doorgaan naar hoofdcontent

Ziekte van Alzheimer natuurlijk behandelen

Ziekte van Alzheimer, dementie

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Alfaliponzuur

Alfaliponzuur beschermt het hersenweefsel: weefsel van het centrale zenuwstelsel is zeer gevoelig voor oxidatieve beschadiging vanwege de hoge zuurstofconsumptie en hoge dichtheid van mitochondriën. Een tekortschietende antioxidantdefensie door glutathion tekort, blijkt een belangrijke rol te spelen in de ziekte van Parkinson evenals een aantal andere belangrijke neurodegeneratieve aandoeningen (zoals de ziekte van Alzheimer). De ernst van de ziekte blijkt in sterke mate samen te hangen met de mate van glutathion tekort.

Bacopa

Bacopa (brahmi) stimuleert het geheugen, creativiteit, motivatie, verwerking van informatie in de hersenen en de gezondheid van de hersenen. Bacopa kan ondersteunend helpen om de ziekte van alzheimer af te remmen.

Choline

Choline is van cruciaal belang voor het functioneren van het zenuwstelsel, waaronder het signaleren van de zenuwen en het onderhouden van de membranen van de hersencellen. Choline helpt ook bij het vormen van weefsel binnen het zenuwstelsel dat een rol speelt bij de ontwikkeling en groei van de hersenen, kan het signaalvermogen van de zenuwen verbeteren, kan de structurele integriteit ondersteunen en vitale neuronale membranen beschermen. Choline tekort kan leiden tot een slechte concentratie, slecht geheugen, stemmingswisselingen en andere cognitieve stoornissen, vooral bij het ouder worden.

Creatine

Creatine werkt spierversterkend bij neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotropische laterale sclerose (ALS), door onder andere de celmembranen te versterken. Het vermindert ook de giftige werking van glutamaat in de hersenen, waardoor de overlevingstijd wordt verlengd.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine heeft een belangrijke rol in de gezondheid van de hersenen, zenuwstelsel, celfunctie (bevordert de prikkeloverdracht tussen de cellen) en immuunsysteem. Fosfatidylserine kan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en dementie verminderen.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba ondersteund de bloeddoorstroming in de hersenen en beschermt de zenuwcellen tegen het afsterven ten gevolge van oxidatieve stress, als er nog geen uitgesproken necrose (afsterven) van zenuwweefsel is, ginkgo biloba heeft de potentie te helpen bij geheugenzwakte, het verbeteren van de concentratie, begripsvermogen, denkvermogen, kenniswerving en aanleren, afgenomen helderheid van geest, slechte gedachte ordening, verminderde alertheid, desoriëntatie, verwardheid (incoherentie), seniliteit, schizofrenie, de ziekte van Parkinson en kan de beginfase van vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer of van mengvormen van beide afremmen. Bij een minder goede doorbloeding van de hersenen (cerebrale doorbloedingsstoornissen) treden klachten op die op het eerste gezicht lijken op de beginstadium van dementie. De meest voorkomende symptomen zijn: zwak geheugen, concentratiestoornissen, verwardheid, vermoeidheid, angst, depressie, duizeligheid, oorsuizen, gehoorstoornissen, hoofdpijn en/of migraine.

Huperzine A

Huperzine A kan gemakkelijk door de hersenbloedbarrière dringen. Huperzine A zorgt ervoor dat acetylcholine (neurotransmitter) wordt aangemaakt. Deze neurotransmitter speelt een essentiële rol in het uitvoeren van mentale vaardigheden en kan dementie en de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen.

Kaneel

De hoge concentratie antioxidanten in kaneel kunnen de hersenfunctie versterken en helpen om de ontwikkeling van neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer af te remmen. In vitro is aangetoont dat kaneel de opbouw van een specifiek eiwit in de hersenen helpt blokkeren en zo het risico op de ziekte van Alzheimer kan verminderen. Kaneel vermindert het risico op ontsteking en celbeschadiging door neuronen tegen oxidatieve stress te beschermen, wat kan helpen tegen cognitieve achteruitgang.

L-carnitine

L-carnitine verbetert de energieniveaus van de hersencellen, verhoogt het niveau van de stof acetylcholine, deze is belangrijk voor een goede stemming, geheugenfunctie en een gunstig effect op de structuur en functie van de celmembraan. Verstoringen van de membraanfunctie spelen een rol bij depressies. Carnitine doet de cortisolgehaltes dalen en depressie bij ouderen verbeteren in veel gevallen spectaculair. Een tekort aan acetylcholine kan leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid, hypoglykemie, onvruchtbaarheid en ziekte van Alzheimer.

L-carnosine

L-carnosine is in staat om de celschade door amyloïde plaques (amyloïdose) gedeeltelijk of soms zelf geheel terug te dringen. Ophoping van amyloïde plaques in het hersenweefsel is een bepalende factor bij de ziekte van Alzheimer. Carnosine heeft de potentie om amyloïde plaques te blokkeren en beschermt het zenuwweefsel zo tegen ziektes als dementie. Deze beschermende werking van carnosine zou komen door de antioxidatieve en anti-glycosylerings-eigenschappen.

L-glutathion

L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpt beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotropische laterale sclerose (ALS).

Lycopeen

Lycopeen heeft de potentie om het begin en de progressie van de ziekte van Alzheimer te vertragen door celbeschadiging te corrigeren en gezonde cellen te beschermen. Lycopeen vertoont ook herstellende eigenschappen tegen epileptische aanvallen.

Mirte

Myricetin is één van de belangrijkste flavonolen die in mirte voorkomen, dat de vorming van amyloïde plaque kan voorkomen. De opeenhoping van amyloïde plaques tussen de zenuwcellen in de hersenen is één van de kenmerken van de ziekte van Alzheimer en dementie. Het therapeutische gebruik van mirte kan de geest helder houden en de afbraak van zenuwbanen verminderen.

Nootmuskaat

Nootmuskaat bezit neuroprotectieve eigenschappen (beschermt hersencellen tegen schade) dat kan helpen om de hersenfuncties te optimaliseren en te beschermen tegen ziekten. Nootmuskaat kan de balans van specifieke neurotransmitters in de hippocampus veranderen, het gebied van de hersenen dat primair met het geheugen wordt geassocieerd. Dit kan preventief helpen bij de behandeling van verschillende neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) werken ondersteunend bij aandoeningen van het zenuwweefsel: multiple sclerose, ziekte van Parkinson en ziekte van Alzheimer.

PQQ

PQQ (pyrroloquinoline quinone) verbetert de doorbloeding van de hersenen, met een mogelijke beschermende werking tegen cognitieve achteruitgang en dementie.

Serrapeptase

Serrapeptase speelt mogelijk een rol bij het moduleren van bepaalde factoren die de ziekte van Alzheimer kenmerken. Serrepeptase veroorzaakt een significante afname in de expressieniveaus van bepaalde genen die verband houden met de ziekte van Alzheimer in de hersenen.

Vitamine B6

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de productie van hormonen zoals serotonine en noradrenaline, die factoren als stemming, energie en concentratie helpen controleren. Vitamine B6 heeft invloed op productie van zowel serotonine als GABA, belangrijke stoffen die de stemming controleren en belangrijk om depressie, pijn, vermoeidheid en angst te voorkomen. Vitamine B6-tekort kan het geheugen negatief beïnvloeden en kan bijdragen aan cognitieve stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer en dementie op latere leeftijd.

Vinpocetine

Vinpocetine gaat de gevolgen van verminderde doorbloeding van de hersenen tegen zoals: concentratiestoornissen, geheugenzwakte, verminderde alertheid en verminderd denkvermogen. Vinpocetine kan helpen bij de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen die te maken hebben met het geheugen en de vaardigheden op het gebied van informatieverwerking naarmate mensen ouder worden.

Vitamine B's

B-vitamines helpen de homocysteïnegehalte in het bloed te verlagen. Homocysteïne is een afbraakproduct van de eiwitstofwisseling, dat normaal afgebroken wordt met behulp van vitamine B's. Als dit proces gestoord is door een verkeerde leefgewoonte of algehele veroudering kan homocysteïne zich ophopen en aanleiding geven tot een verhoogd risico voor tal van ziekten. Ook de kans op de ziekte van Alzheimer is verhoogd bij een verhoogde homocysteïnespiegel.

Wat is de ziekte van Alzheimer
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit