Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht bacopa (brahmi)

Bacopa monnieri, brahmi, kleinbladige bacopa
Bacopa monnieri, kleinbladige bacopa, dwergbacopa, dikvladige bacopa, coastal waterhyssop, brahmi

Geneeskracht van bacopa

De bladeren van bacopa (brahmi) bevatten alkaloïde brahmine, dat waarschijnlijk de helende kracht bezit en bacosiden, een groep stoffen waaronder triterpenoïden, die in de hersenen de afbraak van neurotransmitters remmen. Dat zou wellicht de reden kunnen zijn waarom bacopa werkzaam is bij het verbeteren van de hersenfuncties en daarmee vergeetachtigheid en de ziekte van Alzheimer kunnen tegenhouden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bacopa

Bacopa stimuleert het geheugen, creativiteit, motivatie, verwerking van informatie in de hersenen en de gezondheid van de hersenen. Bacopa kan ondersteunend helpen om de ziekte van alzheimer af te remmen.

Bacopa monnieri wordt beschouwd als de beste natuurlijke nootropic (verbetert het verstandelijk vermogen). Bacopa heeft het opmerkelijke vermogen om het niveau van BDNF (Brain-Derived Neurotrophic Factor) te verhogen. BDNF is een zenuwcel-stimulerende stof en is essentieel voor het overleven van zenuwcellen. Het creëert, stabiliseert en versterkt de verbindingen tussen zenuwcellen en bevordert de groei van nieuwe neuronen en neurale verbindingen, wat verklaart waarom bacopa uitstekend werkt om het geheugen, creativiteit en motivatie te stimuleren, verwerking van informatie in de hersenen te optimaliseren en de gezondheid van de hersenen te verbeteren en te behouden. De actieve bestanddelen die bacopa bevat, bekend als bacosides, zijn een van de weinige stoffen die gemakkelijk de bloed-hersenbarrière kan passeren om zich te binden aan de receptorplaatsen in de hersenen en de neuroncommunicatie te bevorderen. Bacosides fungeren ook als krachtige antioxidanten die de hersenen ondersteunen en beschermen tegen schadelijke toxines en vrije radicalen.
Bacopa monnieri (brahmi) is een nootropisch kruid uit de Ayurveda (traditionele geneeswijzen in India) dat wordt gebruikt om het geheugen, concentratie en leervermogen te verbeteren en om angsten te verminderen.

Waarvoor kan bacopa gebruikt worden

Bacopa stimuleert het geheugen, creativiteit, motivatie, verwerking van informatie in de hersenen en de gezondheid van de hersenen. Bacopa kan ondersteunend helpen om de ziekte van alzheimer af te remmen.

Dosering van bacopa

  • Bacopa extract: tussen de 200 tot 400 mg per dag.
  • Voor het verbeteren van het geheugen en concentratie: tussen de 200 tot 400 mg bacopa-extract per dag gedurende 12 weken.
Bacopa (brahmi) bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van bacopa

  • Kleinbladige bacopa wordt goed verdragen en mogelijk veilig voor volwassenen wanneer het op de juiste wijze en op korte termijn (tot 12 weken) wordt ingenomen.
  • Veel voorkomende bijwerkingen zijn verhoogde stoelgang, maagkrampen, misselijkheid, droge mond en vermoeidheid.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit