Doorgaan naar hoofdcontent

Neuralgie natuurlijk behandelen

Neuralgie (zenuwpijn)

Foliumzuur

Foliumzuur (folaat) met een hoog biologische beschikbaarheid, kan zenuwschade voorkomen.

Lycopeen

Lycopeen heeft pijnremmende eigenschappen. Een hoge inname van lycopeen, heeft een krachtig potentieel om chronische pijn bij neuralgie te verlichten.

PEA

PEA (palmitoylethanolamide) beschikt over ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en wordt gebruikt bij zenuwpijn en pijn door ontstekingen. PEA kan ervoor zorgen dat in verschillende situaties het pijngevoel afneemt.

Ubiquinol

Ubiquinol kan zenuwbeschadiging en zenuwpijn verminderen bij mensen met zenuwbeschadiging veroorzaakt door diabetes.

Vitamine B12

Vitamine B12 is van invloed op zeer veel processen in het lichaam, daardoor is een vitamine B12 tekort bij iedereen anders. Vitamine B12 kan zorgen voor afname van pijnklachten bij neuralgie (zenuwpijn).

Vitamine C

Vitamine C (ester C) heeft effect op de pijnbeleving. Mensen met neuralgie hebben lagere vitamine C-spiegels in hun bloed dan gezonde mensen.
GABA (Gamma-amino boterzuur) wordt in ons lichaam gevormd uit glutaminezuur door decarboxylering onder invloed van het enzym glutamaatdexarboxylase (GAD). GABA ligt opgeslagen in blaasjes (vesikels) aan het uiteinde van een axon (uitloper van een neuron = zenuwcel). Als voedingssuplement werkt GABA ontspannend, kalmerend en bevordert tegelijkertijd de geestelijke alertheid en helderheid. Daarnaast heeft GABA een rustgevend effect op overmatige bewegingsdrang en malende gedachten. Ook zijn er aanwijzingen dat GABA kan helpen bij neuropatische pijn (zenuwpijn).
Wat is neuralgie
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
GABA bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit