Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht duivelsklauw

Duivelsklauw, Harpagophytum procumbens, duivelsklit, wortel van de windhoek, bitterwortel van Namibië, devil's claw
Duivelsklauw, Harpagophytum procumbens, duivelsklit, wortel van de windhoek, bitterwortel van Namibië, devil's claw

Geneeskracht van duivelsklauw

Duivelsklauwwortel bevat de werkzame stof harpagoside dat ontstekingsremmend en pijnstillend werkt, kan oedeem tegengaan, beschermd het kraakbeen en werkt krampwerend. Duivelsklauw werkt vooral bij gewrichtsklachten, maar werkt echter niet bij elke soort pijn.

Duivelsklauwwortel bevat ook bioflavonoïden en fytosterolen, plantaardige antioxidanten met krampstillende eigenschappen en kan toegepast worden bij spijsverteringsproblemen.

Duivelsklauw kan bij gewrichtspijn ook uitwendig gebruikt worden, als crème of gel.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van duivelsklauw

Duivelsklauw werkt ontstekingsremmend, vermindert neuropathische pijn (aandoening van de zenuwen) en postoperatieve pijn (na een heelkundige ingreep). Duivelsklauw kan toegepast worden bij reumatische aandoeningen gekenmerkt door chronische ontstekingen, beschermt het kraakbeen en vermindert zwellingen bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

De ontstekingsremmende eigenschappen van duivelsklauw kunnen nuttig zijn als aanvullende behandeling bij inflammatoire darmziekten, waaronder colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.
Duivelsklauw wordt gebruikt voor de smering van de gewrichten en om de gewrichten soepel te houden na een dag met veel beweging. Daarnaast ondersteunt duivelsklauw de spijsvertering en vermindert ontstekingen, zwellingen en pijn. Duivelsklauw wordt gebruikt voor musculoskeletale aandoeningen (MSA), een verzamelnaam voor problemen zoals pijn, jeuk, prikkelingen, warmte, krampen en stijfheid. Musculoskeletale structuren zijn de spieren, pezen, ligamenten, zenuwen, gewrichten met het kraakbeen en de slijmbeurs.

Waarvoor kan duivelsklauw gebruikt worden

Dosering van duivelsklauw

  • 30 tot 100 milligram harpagoside per dag.
Duivelsklauw bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van duivelsklauw

  • Duivelsklauw vermijden als u zwanger bent of borstvoeding geeft omdat er te weinig informatie beschikbaar is.
  • Mensen die gevoelig zijn aan duivelsklauw kunnen lichte maag-darmklachten als diarree, milde buikpijn, misselijkheid of indigestie optreden.
  • Mensen met hartproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, diabetes, galstenen of een maagzweer kunnen beter duivelsklauw vermijden.
  • Duivelsklauw kan de productie van maagzuur verhogen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit