Doorgaan naar hoofdcontent

Anorexie (verlies van eetlust) natuurlijk behandelen

Anorexie, gebrekkige eetlust, anorexia

Alant

Alant (Inula helenium) verbetert de werking van de maag, helpt bij misselijkheid, diarree en bestrijdt parasieten (wormen) die zich in de darmen hebben gesetteld.

Alsemkruid

Alsemkruid wordt gebruikt tegen maagdarminfecties, disbiose (onbalans van de darmflora) en verschillende andere spijsverteringsproblemen zoals verlies van eetlust.

BCAA's

BCAA’s (Branched Chain Amino Acids) verminderen anorexie-anorexia en verbeteren het hongergevoel bij oudere en ondervoede mensen, doordat BCAA's foutieve boodschapoverdracht voorkomen in de hersencellen.

Duizendguldenkruid

Duizendguldenkruid wordt gebruikt om de eetlust te stimuleren.

Gember

Gember prikkelt de warmtegevoelige receptoren van de maag, fungeert als drager en optimaliseert de absorptie van waardevolle en onmisbare voedingsstoffen (de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen nemen toe). Deze eigenschap van gember zorgt dat de maag minder snel geïrriteerd raakt en spijsverteringsklachten zoals darmkrampen verminderen. Gember reduceert maagwandontstekingen, beschermt en hersteld de maagslijmvlies.

Gele gentiaan

Gentiaan bevordert de eetlust en bevordert de speekselsecretie, versterkt de maag, bevordert afscheiding van maagsappen en het ledigen van de maag, bevordert de beweeglijkheid van de ingewanden, bevordert het gevoel van honger en de opname van voedsel uit de darmwand en verdrijft darmgassen.

Grote engelwortel (Angelica officinalis)

Grote engelwortel bevordert maagwerking en afscheiding van maagsappen, werkt ontstekingsremmend en krampwerend op maag en darmen, bevordert de eetlust en helpt zeer goed bij een vol gevoel in de maag.

Kalmoes

Kalmoes werkt eetlustopwekkend, bevordert de speekselafscheiding, versterkt de maag, bevordert de maagsapafscheiding, bevordert de spijsvertering, bevordert de afscheiding van pancreassappen en darmsappen.

Kamille

Kamille is geschikt voor de symptomatische behandeling van spijsverteringsklachten van algemene en nerveuze aard zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, buikkrampen, diarree en er zijn goede resultaten met kamille geboekt bij spastisch colon. Kamille kan zweervorming helpen voorkomen en kan toegepast worden bij zweren in maag en/of duodenum. Bijkomend voordeel is dat kamille extract naast de ontstekingsremmende, koortswerende en genezingsbevorderende werking tevens een antimicrobiële en schimmelbestrijdende werking heeft.

Zink

Zink kan gewichtstoename bevorderen en symptomen die horen bij een depressie verlichten bij mensen met anorexie.

Reacties

    Powered By ConvertKit