Doorgaan naar hoofdcontent

Angina pectoris (hartkramp) natuurlijk behandelen

Angina pectoris, hartkramp

Astragalus

Astragalus ondersteunt de hartfunctie, verhoogt de contractiekracht van de hartspier, verhoogt de output van het hart, is een natuurlijke bloedverdunner, werkt bloeddrukverlagend en bevordert de zuurstofvoorziening. Werkt ondersteunend bij hartzwakte en hartkramp (afname klachten). Astragalus kan het aanpassingsvermogen van het hart aan veranderende omgevingsfactoren vergroten.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook remt het aderverkalkingsproces rechtstreeks door het tegengaan van plaques en van vetophoping in de vaatwand en kan hierdoor hart- en vaatziekten verminderen en de doorbloeding van organen en weefsels verbeteren. Helpt bij cardiovasculaire aandoeningen (o.a. atherosclerose, coronaire hartziekte, beroerte, trombose, hypertensie). Knoflook werkt bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels en lost bloedstolsels op, werkt cholesterolverlagend en mild triglyceridenverlagend, werkt ontkrampend op de bloedvaten, houdt ze elastisch, helpt aderverkalking voorkomen, beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.
 

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor het verlagen van de triglyceriden- en atherogeen LDL-cholesterolspiegel en het verhogen van de HDL-cholesterolspiegel, houdt de cholesterolvorming onder controle en vermindert de afzetting ervan in het lichaam. DHA verbetert de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remt atherosclerose, verbetert de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), vermindert stijfheid in de slagaders, heeft een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en gaat trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlagen de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten. Een hoge bloedconcentratie van omega 3-vetzuren (in het bijzonder van DHA) beschermt tegen het risico van boezemfibrilleren (prikkels die de hartslag regelt verstoren). Bij ouderen kan een hoge omega 3-vetzuurspiegel beschermen tegen het risico van atriumfibrilleren. Atriumfibrilleren is de meest voorkomende vorm van hartritmestoornissen.

EPA

EPA (Eicosapentaeenzuur) verbetert de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remmen atherosclerose, verbetert de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), vermindert stijfheid in de slagaders, heeft een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en gaat trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlaagt de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten.

Forskolin

Forskolin een inhoudsstof uit coleus werkt ondersteunend bij hart- en vaatziekten. Coleus verlaagt de bloeddruk, vermindert ontstekingen op de vaatwand en werkt bloedverdunnend en bloedvatverwijdend en kan daardoor Angina pectoris (hartkramp) verhinderen.

Granaatappel

Granaatappel werkt ondersteunend tegen ziekten die ontstaan als gevolg van infecties (ontstekingen), tegen hart- en vaatziekten en artrose. De antioxidanten in de verschillende delen van granaatappel werken synergetisch, waardoor het totale granaatappelsap de voorkeur geniet dan op aparte inhoudsstoffen van de granaatappel.

Knoflook

Knoflook remt het aderverkalkingsproces rechtstreeks door het tegengaan van plaques en van vetophoping in de vaatwand en kan hierdoor hart- en vaatziekten verminderen en de doorbloeding van organen en weefsels verbeteren. Helpt bij cardiovasculaire aandoeningen (o.a. atherosclerose, coronaire hartziekte, beroerte, trombose, hypertensie). Knoflook werkt bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels en lost bloedstolsels op, werkt cholesterolverlagend en mild triglyceridenverlagend, werkt ontkrampend op de bloedvaten, houdt ze elastisch, helpt aderverkalking voorkomen, beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.

L-arginine

L-arginine vermindert ontstekingen en verbetert de algehele gezondheid van het hart en bloedvaten. Doordat arginine de bloedcirculatie verbetert, kan een hartaanval en een beroerte voorkomen worden Verder verlaagt arginine het cholesterolgehalte en triglyceridengehalte, gaat vernauwing tegen van de beenslagader en vermindert de symptomen van etalagebenen. L-arginine vermindert de symptomen van angina pectoris omdat arginine zorgt voor meer stikstofmonoxide waardoor de bloedvaten zich kunnen verwijden en er minder kans is op bloedstolsels.

Meidoorn

Meidoorn heeft een herstellend vermogen op de hartspier, heeft een beschermende werking ten aanzien van hartcellen welke zuurstof en glucose missen. Een meidoornextract gestandaardiseerd op 1 mg oligomere procyanidinen kan verbetering laten zien bij klachten zoals benauwdheid en hartkloppingen en zorgt voor een betere toename van de doorbloeding in de slagaders en een effectiever zuurstofgebruik van het hart. Meidoorn helpt bij angina pectoris (hartkramp), problemen met de bloedsomloop, etalagebenen, hartritmestoornissen, hartzwakte, hoge bloeddruk en bij ziekte van Raynaud.

Olijfblad

Olijfblad werkt bloedvatverwijdend op de kransslagaders en perifere bloedvaten, stabiliseert en verlaagt het hartritme en zorgt voor minder sterke samentrekkingen. Kan helpen bij hartkramp, hartkloppingen en werkt bloeddrukverlagend (mits langdurig gebruik van olijfblad).

Policosanol

Policosanol heeft de potentie om symptomen te verminderen die in verband worden gebracht bij hartaandoeningen door een tekort aan bloedtoevoer en zuurstoftekort. Policosanol blijkt diverse symptomen te verbeteren. Daarbij heeft 10 mg policosanol meer effect dan 125 mg aspirine, maar gebruik van beiden heeft weer een groter effect dan alleen policosanol of aspirine.

Ubiquinol

Ubiquinol verbetert de energieproductie in het hart en beschermt deze tegen oxidatieve stress, gaat LDL-oxidatie tegen, verlaagt de LP(a)-spiegel (risicofactor voor hart- en vaatziekten), vermindert stroperigheid van het bloed en verbetert de endotheelfunctie (bedekkend laagje aan de binnenkant van hart, bloedvaten en lymfevaten). Ubiquinol wordt aanbevolen bij hypertensie, kransvatziekte, angina pectoris (pijnlijk gevoel op de borst), hartinfarct, bypassoperatie, hartfalen, beroerte, cardiomyopathie en hartritmestoornissen.
Policosanol heeft positieve effecten op tal van risicofactoren die hart- en vaatziekten kunnen ontwikkelen. Policosanol maakt de bloedplaatjes minder plakkerig en vermindert het stollen van het bloed.
Wat is angina pectoris (hartkramp)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Policosanol bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit