Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht Javaanse thee

Javaanse thee, koemis koetjing, Orthosiphon aristatus
Javaanse thee, Orthosiphon aristatus, Orthosiphon stamineus, Java-thee, kattensnor, orthosifon, koemis koetjing, big-flower java tea

Geneeskracht van Javaanse thee

De bladeren van Javaanse thee (koemis koetjing) bevat het polyfenol rozemarijnzuur en heeft een onstekingsremmende werking in het lichaam doordat het moleculen activeert die inwendige infecties te lijf gaan. Deze infecties vinden dagelijks bij iedereen op celniveau plaats. Wanneer het lichaam zich er niet tegen wapent treden er infecties in lichaamscellen op die op den duur kunnen leiden tot diabetes of kanker. Rozemarijnzuur is ook een antioxidant die vrije radicalen bestrijdt.

De bladeren (met eventueel stengeltoppen), geoogst kort voor of tijdens de bloeiperiode worden gebruikt. Alleen de bladeren zijn eetbaar en worden in Zuidoost-Azië veel gebruikt voor kruidenthee (Javathee), andere plantendelen zijn giftig!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Javaanse thee

Javaanse thee heeft de potentie om hoge bloeddruk te verlagen, de inhoudsstof methylripariochromeen kan de systolische bloeddruk (bovendruk) verlagen.

Javaanse thee kan kortademigheid en zenuwgerelateerde problemen verminderen.

Javaanse thee kan de groei van parasieten en schimmels helpen voorkomen, door de voedingsketen van de schimmel te doorbreken.

Javaanse thee bevordert de bloedstroom door de wanden van de bloedvaten te ontspannen.

Javaanse thee heeft eigenschappen die de urinewegen kunnen reinigen, wat zeer effectief blijkt te zijn bij de behandeling van infecties in de blaas en ook om het optreden van blaasproblemen in de toekomst te voorkomen.

Javaanse thee heeft de potentie om nierstenen te elimineren en wordt daardoor toegepast om acute en chronische nierontstekingen, blaasontstekingen, urineweginfecties, frequent urineren en blaasstenen te behandelen.

Javaanse thee werkt als een natuurlijke reiniger en helpt het lichaam gifstoffen te verwijderen.

Javaanse thee kan de glucosespiegel reguleren en helpt zo om diabetes onder controle te houden.

Javaanse thee bestaat uit enzymen zoals flavonoïden en natuurlijke zuren die pijn bij jicht en artritis kunnen verlichten.
Javaanse thee (koemis koetjing) werkt ondersteunend bij nier- en blaasproblemen, door een verhoogte afgifte van water in de nieren te bevorderen en hierdoor de urinestroom te verbeteren. Javaanse thee heeft ontstekingsremmende en bloeddrukverlagende eigenschappen die helpen bij het elimineren van de symptomen van reuma en jicht.

Waarvoor kan Javaanse thee gebruikt worden

Dosering van Javaanse thee

  • De juiste dosis voor Javaanse nierthee is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor Javaanse nierthee vast te stellen.
Javaanse thee (koemis koetjing) bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van Javaanse thee

  • Geen Javaanse nierthee gebruiken bij oedeem als het te wijten is door hart- of nierlijden, tenzij onder controle van een deskundige.
  • Niet geven bij acute nieraandoeningen.
  • Er is onvoldoende informatie over het gebruik van Javaanse nierthee tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit