Doorgaan naar hoofdcontent

Blaasontsteking natuurlijk behandelen

Blaasontsteking, cystitis, urineweginfectie, urologische aandoening

Berendruif

berendruif (uva ursi) ontsmet de urinewegen en voorkomt blaasontsteking en terugkerende blaasontstekingen.

Boldo

Boldo stimuleert het vrijkomen van urinezuur uit het lichaam. Deze afgifte helpt bij de behandeling van urineweginfecties.

Cranberry

Veenbessen (cranberries) kunnen urineweginfecties voorkomen bij vrouwen met terugkerende infecties. Het effect wordt toegeschreven aan proanthocyanidinen (PAC), een bepaald type antioxidanten, de A-type proanthocyanidinen, die van nature aanwezig zijn in veenbessen.

D-mannose

D-mannose voorkomt dat bepaalde bacteriën aan de wanden van de urinewegen blijven plakken. Mannose-receptoren maken deel uit van de beschermende laag die wordt aangetroffen op cellen die de urinewegen bekleden. Deze receptoren kunnen aan E. coli binden en tijdens het plassen wegspoelen, waardoor zowel aanhechting als het binnendringen van urotheel (slijmvlies in de urinewegen) wordt voorkomen. Vrouwen die gevoelig zijn voor het oplopen van een blaasontsteking, kunnen baat hebben bij het gebruik van D-mannose. D-mannose kan preventief helpen terugkerende infecties te bestrijden als deze veroorzaakt worden door de E.coli. Ook mannen met prostaatproblemen die last hebben van een blaasontsteking kunnen baat hebben bij het gebruik ban D-mannose.

Javaanse thee

Javaanse thee (koemis koetjing) heeft de potentie om nierstenen te elimineren en wordt daardoor toegepast om acute en chronische nierinfecties, blaasontstekingen, urineweginfecties, frequent urineren en blaasstenen te behandelen.

Kleefkruid

Kleefkruid (Galium aparine) wordt gebruikt om oedeem te verlichten en om de urinevorming tijdens blaasontstekingen te bevorderen.

Reacties

    Powered By ConvertKit