Doorgaan naar hoofdcontent

Jicht natuurlijk behandelen

Jicht

Javaanse thee

Javaanse thee (koemis koetjing) bestaat uit enzymen zoals flavonoïden en natuurlijke zuren die pijn bij jicht en artritis kunnen verlichten.

Probiotica

Probiotica vermindert ontstekingen in het lichaam en de slechte suiker- en urinezuurstofwisseling die bijdragen aan de ontwikkeling van jicht. Jicht wordt veroorzaakt door de opbouw van urinezuurkristallen rond de gewrichten. Het lichaam produceert urinezuur om purines uit voeding op te splitsen. Bij jicht stijgen de urinezuurniveau in het bloed (hyperurikemie) en kan de opeenstapeling van de kristallen zich onder de huid rond de gewrichten nestelen.

Quercetine

Quercetine bevat een stof dat een sterke, langdurige ontstekingsremmende werking heeft, helpt het urinezuurgehalte te verlagen. Quercetine wordt beter geabsorbeerd als het samen met bromelaïne wordt ingenomen.

Vitamine C

Vitamine C in kleine doses verdeeld over de dag helpt urinezuur uit de weefsels vrij te komen en uit te scheiden. Neem geen hoge dosis vitamine C, daardoor kan te veel urinezuur ineens vrijkomen, zodat nierstenen kunnen ontstaan. Wat is jicht
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Vitamine C bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit