Doorgaan naar hoofdcontent

Urineweginfectie natuurlijk behandelen

Urineweginfecties

Berberine

Berberine in zuurbes heeft antimicrobiële en schimmelwerende capaciteiten. Door het vermogen van bacteriën af te remmen om zich aan cellen te hechten, kan zuurbes helpen bij de bescherming tegen vele infecties zoals blaasinfecties, urineweginfecties, maag- en darminfecties.

Berendruif

Berendruif (Uva ursi) ontsmet de urinewegen en voorkomt blaasontsteking en terugkerende blaasontstekingen.

Berkenblad

Berkenblad bevordert het afdrijven van urinezuur en overtollig vocht wat kan helpen bij het ontgiften, oedeem, urineweginfecties, leverproblemen, nierproblemen en bij reumatische klachten.

Boldo

Boldo stimuleert het vrijkomen van urinezuur uit het lichaam, deze afgifte helpt bij de behandeling van urineweginfecties.

Cranberry

Veenbessen (cranberries) kunnen urineweginfecties voorkomen bij vrouwen met terugkerende infecties. Het effect wordt toegeschreven aan proanthocyanidinen (PAC), een bepaald type antioxidanten, de A-type proanthocyanidinen, die van nature aanwezig zijn in veenbessen.

D-mannose

D-mannose (carubinose of seminose) voorkomt dat bepaalde bacteriën aan de wanden van de urinewegen blijven plakken. Mannose-receptoren maken deel uit van de beschermende laag die wordt aangetroffen op cellen die de urinewegen bekleden. Deze receptoren kunnen aan E. coli binden en tijdens het plassen wegspoelen, waardoor zowel aanhechting als het binnendringen van urotheel (slijmvlies in de urinewegen) wordt voorkomen. Vrouwen die gevoelig zijn voor het oplopen van een blaasontsteking, kunnen baat hebben bij het gebruik van D-mannose. D-mannose kan preventief helpen terugkerende infecties te bestrijden als deze veroorzaakt worden door de E.coli. Ook mannen met prostaatproblemen die last hebben van een blaasontsteking kunnen baat hebben bij het gebruik ban D-mannose.

Driekleurig viooltje

Driekleurig viooltje is nuttig bij de behandeling van urineweginfecties en moeite met plassen.

Javaanse thee

Javaanse thee (koemis koetjing) heeft de potentie om nierstenen te elimineren en wordt daardoor toegepast om acute en chronische nierontstekingen, blaasontstekingen, urineweginfecties, frequent urineren en blaasstenen te behandelen.

Koningskaars

Koningskaars (toorts) is een krachtig ontsmettingsmiddel, dat zowel inwendig als uitwendig gebruikt kan worden om infecties te bestrijden. Inwendig kent koningskaars toepassingen bij ontsteking in de oren, dikke darm, urinewegen en nieren.

Mierikswortel

Dankzij het vermogen van mierikswortel om virussen en bacteriën te bestrijden, kan het ook ingezet worden bij het behandelen van acute urineweginfecties.

Rammenas

Rammenas kan de urineproductie verhogen en ontstekingen en een branderig gevoel tijdens het plassen genezen. Regelmatige consumptie van radijs zuivert de nieren en remt infecties in de nieren en urinewegen.

Witte dovenetel

Witte dovenetel blijkt een positief effect te hebben op het urinewegstelsel en kan aangewend worden bij urineweginfecties en problemen met urineren bij zowel vrouwen als mannen. Witte dovennetel bevordert het urineren.

Wat is een urineweginfectie
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
D-mannose bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit