Doorgaan naar hoofdcontent

Laryngitis (strottenhoofdontsteking) natuurlijk behandelen

laryngitis, strottenhoofdontsteking

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Gember

Gember helpt om ontstoken slijmvliezen van het strottenhoofd (laryngitis) te verzachten. Het wordt in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt om het lichaam te verwarmen en gifstoffen in de organen af te breken. Gember reinigt het lymfestelsel en zorgt er zo voor dat men minder vatbaar is voor infecties in de luchtwegen.

Grove den

Grove dennenolie (Pinus sylvestris) kan toegepast worden bij luchtwegaandoeningen.

Heemst

Heemst (Althaea officinalis) heeft hoestremmende eigenschappen en heeft het vermogen om slijm op te lossen, hierdoor kan heemst irritatie van de keel verminderen, zwelling in de lymfeklieren verminderen, het genezingsproces versnellen en droge hoest verminderen. Dit is een reden waarom heemst-extract wordt toegevoegd aan veel hoestsiropen en keelpastilles, het is één van de meest effectieve natuurlijke hoestmiddelen. Heemst wordt toegepast bij ontstekingen van mond- en keelslijmvlies, bij prikkelhoest en werkt ontstekingsremmend.

Knoflook

Knoflook versterkt het immuunsysteem, draagt bij aan gezonde luchtwegen. knoflook heeft een brede activiteit tegen bij bacteriële, virale, schimmelinfecties en parasitaire infecties van de luchtwegen (o.a. bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking, keelontsteking en amandelontsteking).

Pepermuntolie

Pepermuntolie helpt bij allergieën, een veelvoorkomende oorzaak bij strottenhoofdontsteking (laryngitis). Pepermuntolie geeft verlichting bij een prikkelend en rauw gevoel in de keel, werkt als slijmoplossend middel, biedt verlichting van allergische symptomen, verkoudheid en hoest. Pepermuntolie kan slijm afvoeren en ontsteking van de stembanden verminderen, vooral nuttig bij laryngitis. Het heeft een krampstillend effect en vermindert de hoestprikkel, waardoor irritatie van de stembanden wordt verminderd.

Probiotica

Probiotica heeft bij preventief gebruik een krachtig effect op het immuunsysteem door het versterken van zowel de cellulaire als de humorale immuunrespons. De darm is het grootste immuunorgaan van het lichaam. Verbetering van de darmflora in de dunne darm heeft een zeer positief effect op de conditie van het afweersysteem. Probiotica blijkt een acute infectie aan de bovenste luchtwegen te kunnen helpen voorkomen, vermindert de symptomen van griep en verkoudheid: minder last van koorts, hoesten en ontstoken neusslijmvliezen.

Salie

Salie werkt bij uitwendig gebruik (bijvoorbeeld gorgelen) infectie- en ontstekingsremmend, helpt bij strottenhoofdontsteking.

Smalle weegbree

Smalle weegbree (Plantago lanceolata) verzacht ontstoken slijmvliezen van de luchtwegen, vermindert de hoestprikkel en bevordert het ophoesten van slijm.

Reacties

    Powered By ConvertKit